Čelsi potvrdio transfer Enca Fernandesa

Fernandes je potpisao ugovor do 2031. godine

2363 pregleda 1 komentar(a)
Fernandes, Foto: Reuters
Fernandes, Foto: Reuters

Enco Fernandes je i zvanično fudbaler Čelsija, potvrdio je klub iz Londona na društvenim mrežama.

Transfer je završen sinoć, u samom finišu prelaznog roka, a Fernandes je potpisao ugovor do 2031. godine. Došao je iz Benfike koja je dobila 121 milion eura, što je najskuplji transfer u istoriji Premijer lige.

Fernandes je sedmi igrač koji je u januaru stigao u Čelsi. Prije njega gazda Tod Boli je doveo šestoricu fudbalera, a najskuplji je bio Mihailo Mudrik, koji je došao za ogromnih 70 miliona eura, plus još 30 na ime bonusa, što je najskuplja prodaja u istoriji Šahtjora.

U London su stigli i Benoa Badijašil (Monako, 40 miliona), Noni Madueke (PSV, 35 miliona), Andrej Santoš (Vasko de Gama, 20 miliona), Malo Gusto (Lion, 15 miliona), a iz madridskog Atletika je kao pozajmljen fudbaler stigao Žoao Feliks za 11 miliona, koji je imao neslavan debi i na utakmici sa Fulamom dobio crveni karton. Svi ovi igrači uglavnom su potpisali ugovore duže od pet godina.

Računajući i prethodni ljetnji prelazni rok Čelsi je na pojačanja potrošio preko 600 miliona eura, što je prvi put u istoriji fudbala.

Bonus video: