Galtije: Nismo odgovorni za propust oko Ziješa

"Nažalost, nismo uspjeli da je pojačamo poslije odlaska Pabla Sarabije. Nismo uspjeli. Vjerujem da naš klub nije odgovoran za to", rekao je Galtije

1282 pregleda 0 komentar(a)
Kristof Galtjie, Foto: Reuters
Kristof Galtjie, Foto: Reuters

Trener Pari Sen Žermena Kristof Galtje rekao je da njegov klub nije odgovoran što je propao dolazak na pozajmicu fudbalera Čelsija Hakima Ziješa.

Ziješ je trebalo da pređe u Pari Sen Žermen na pozajmicu iz Čelsija posljednjeg dana prelaznog roka, 31. januara, ali je dogovor propao pošto rukovodstvo Fudbalske lige Francuske nije odobrilo ugovor zbog kasnog podnošenja dokumenata.

Klub se žalio Pravnom komitetu Profesionalne fudbalske lige, navodeći da je Čelsi poslao pogrešnu dokumentaciju nakon što je dogovor dva kluba postignut.

Kada je otkrivena greška, Čelsi je, navodno, u dva navrata poslao ispravna dokumenta, ali bez potpisa, a kada je u francuski klub stigla ispravna dokumentacija, rok je prošao, prenio je Skaj.

"Iz raznih razloga nismo mogli da dovedemo igrača koga smo željeli. Zadovoljan sam ekipom koju smo imali na početku sezone. Nažalost, nismo uspjeli da je pojačamo poslije odlaska Pabla Sarabije. Nismo uspjeli. Vjerujem da naš klub nije odgovoran za to. Tako je kako je, to je život, idemo dalje", rekao je Galtije poslije pobjede protiv Monpeljea u srijedu uveče.

Rukovodstvo lige sastalo se u srijedu ujutro kako bi pregledalo dokumenta i slučaj i odlučeno je da Ziješ ne može da dođe na pozajmicu.

Ziješ je prošao ljekarske preglede i u utorak je u Parizu čekao da bude predstavljen kao novi igrač Pari Sen Žermena.

Skaj Sport je prenio da je Čelsiju poslat ugovor o pozajmici prije nego što je rok istekao i zatraženo je da ga u engleskom klubu potpišu. Čelsi je potpisao ugovor i poslao ga mejlom, ali je kasnije otkriveno da nije isporučen zbog "nepredviđenog tehničkog problema".

Pari Sen Žermen je ponovo poslao sporazum Čelsiju, Čelsi ga je potpisao i vratio tačno u 23 sata, naveo je Skaj.