La Liga istražuje novi rasistički napad na Vinisijusa

Na televizijskom snimku vidi se kako jedan od navijača na nedjeljnoj utakmici između Majorke i „kraljevskog kluba” naziva brazilskog napadača „majmunom”

2164 pregleda 1 komentar(a)
Foto: AP Photo/Francisco Ubilla
Foto: AP Photo/Francisco Ubilla

Španska fudbalska liga saopštila je danas da će istražiti najnovije rasističke uvrede upućene igraču Real Madrida, Vinisijusu Žunioru.

Na televizijskom snimku vidi se kako jedan od navijača na nedjeljnoj utakmici između Majorke i „kraljevskog kluba” naziva brazilskog napadača „majmunom”.

Vinisijusa (22) su takođe vrijeđali i prilikom fotografisanja i davanja autograma na Majorki.

On je izložen uvredama otkako je prije pet godina došao u Španiju, a prošlog mjeseca napadi su dosegli novi nivo, kada je lutka sa njegovim likom obješena na most u Madridu, uoči gradskog derbija sa Atletikom.

Iz španske Primere rekli su da „rade sa Majorkom na identifikaciji odgovornih kako bi se preduzele sve neophodne zakonske mjere”.

Da bi se ubrzao proces, La Liga je napravila imejl (StopRacismo@laliga.es), kako bi navijači mogli da pošalju fotografije ili da podijele informacije o odgovornima.

Španska policija još nije pronašla odgovorne za prethodne incidente, uključujući i nedavne rasističke uvrede prema brazilskom napadaču na stadionu Valjadolida.

Aktuelni prvaci Evrope i Španije poraženi su u nedjelju od Majorke 1:0. Real poslije 20 utakmica zauzima 2. mjesto u Primeri sa osam bodova manje u odnosu na vodeću Barselonu.

Bonus video: