Anćeloti demantovao da preuzima Brazil i poručio: Ovo je prelomni momenat sezone za Real

"Kraljevski klub" čeka finale Svjetskog klupskog prvenstva protiv Al Hilala iz Saudijske Arabije

6822 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Momenat za Real Madrid nije idealan.

Aktuelni prvak Španije i Evrope posrće u La Ligi, Barselona mu je pobjegla na osam bodova, a "kraljevski klub" pred dvomeč sa Liverpulom u osmini finala Lige šampiona ima šansu da osvoji drugi trofej u sezoni. Nakon što se radovao u Superkupu Evrope...

Velikan u subotu od 20 sati igra finale Svjetskog klupskog prvenstva, rival u marokanskom Rabatu je Al Hilal iz Saudijske Arabije.

"Ovo je ključni momenat u sezoni. Kada dođete do februara ili marta, onda je svaki meč presudan. A Real je kao i uvijek tu", rekao je trener Karlo Anćeloti.

Real je magnet za trofeje, juri peti pehar u ovom takmičenju.

"Svjetsko klupsko prvenstvo je izazov. Blizu smo titule koja bi mogla mnogo da nam znači za finiš sezone na svim frontovima. Kada osvajate trofeje, to znači da ste uspješni. Porazi u finalima nikada nisu dobri", istakao je Italijan.

Al Hilal, koji vodi Argentinac Ramon Dias, u polufinalu je iznenadio Flamengo (3:2).

"Bio sam rival sa Ramonom prije 40 godina kada je igrao za Napoli. Sjećam se da sam tada dao gol, sjajan gol", poručio je nasmijani Anćeloti i dodao:

"Dias je bio odličan napadač, veoma snažan. Sada se prvi put sastajemo kao treneri, zagrliću ga jer ga veoma poštujem", istakao je legendarni Italijan.

Anćeloti je posljednja dva mjeseca želja Fudbalskog saveza Brazila, ESPN je danas objavio da je prihvatio da postane selektor "karioka"...

Ipak, tu vijest je demantovao sam Anćeloti, kao i FS Brazila.

"Nemam pojma o čemu se radi. Ne znam ni šta je pisalo", odgovorio je Anćeloti.

Bonus video: