Burno u svlačionici PSŽ-a: Nejmar i Markinjoš ustali protiv Kamposa, Mbape poziva na ujedinjenje

PSŽ u utorak, u Parizu protiv minhenskog Bajerna, igra prvi meč Lige šampiona, ali u ekipi nije sve idealno

14059 pregleda 1 komentar(a)
Nejmar na utakmici sa Monakom, Foto: Reuters
Nejmar na utakmici sa Monakom, Foto: Reuters

Tri poraza i remi na sedam utakmica u Ligi 1, te eliminacija iz francuskog Kupa od Olimpika iz Marseja, bilans je PSŽ-a u 2023. godini.

Na rezultatsku krizu treba dodati i kadrovske probleme, budući da je nastup Kilijana Mbapea i Lionela Mesija protiv minhenskog Bajerna u Ligi šampiona pod znakom pitanja. Prvi meč osmine finala Lige šampiona igra se u utorak (21) u Parizu.

PSŽ je posljednji neuspjeh doživio juče u gostima protiv Monaka. Ekipa je poražena (3:1), pa je Olimpik iz Marseja ponovo prišao na samo pet bodova zaostatka. Tim je na utakmicu stigao iscrpljen stomačnim virusom, a ovaj poraz je, piše L'Equipe, pokazao da ima trzavica u ekipi.

Ovaj ugledni francuski i evropski list piše da je došlo do burne rasprave između nekih igrača i sportskog direktora Luis Kamposa, koji je fudbalere kritikovao zbog nedostatka agresivnosti.

Ova primjedba Kamposa nije se dopala Nejmaru i Markinjošu. Dvije strane su ušle u verbalni sukob, koji je iznenadio sve u klubu.

Nejmar je protiv Monaka igrao 90 minuta, a tokom meča je bilo primjetno da je bio nervozan, jer je tokom utakmice gunđao i psovao. Čak je bio oštar i prema nekim saigračima, poput Ekitikea. A na kraju su Kamposove kritike bile kap koja je prelila čašu.

U klubu su željeli da sve ostane u svlačionici, ali u toj namjeri nisu uspjeli, pa je nakon toga izjavu za medije dao Presnel Kimpembe.

"Najvažnije je da ostanemo jedinstveni. Uprkos svemu što se dešava i što kažemo", rekao je fudbaler PSŽ-a.

Na društvenim mrežama se oglasio i Kilijan Mbape.

"Najbitnije je da ostanemo jaki i ujedinjeni", poručio je mladi Francuz.

Utorak i meč sa Bajernom je blizu. I to je jedno od finala ove sezone za ekipu iz Pariza, koja godinama pokušava, ali ne uspjeva da osvoji Ligu šampiona.

Bonus video: