Derbi osmine finala Lige šampiona: Mesi i Mbape "ublažili" haos u Parizu

Argentinac i Francuz u kombinaciji za meč sa Bajernom, ali je sada glavni problem ponašanje Nejmara. Milan na "San Siru" protiv Totenhema (21 sat)

14110 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U Pari Sen Žermenu su problemi postali tradicija, uvijek izađu na površinu pred bitne utakmice, a trend je ispoštovan i ove sezone u susret okršaju sa Bajernom u osmini finala Lige šampiona, u reprizi finala iz 2020.

Ispod radara je prošla vijest da su u kombinaciji za večerašnju utakmicu na Parku prinčeva Lionel Mesi i Kilijan Mbape, koji su bili pod velikim znakom pitanja, jer je "Parizijen" dan pred utakmicu lansirao ekskluzivu da je klub izgubio strpljenje sa Nejmarom.

Po ko zna koji put od ljeta 2017, kada je u rekordnom transferu stigao za 222 miliona eura, Brazilac je “lociran” kao najveći problem u svlačionici "svetaca"...

PSŽ je u subotu (bez Mesija i Mbape) izgubio od Monaka u Ligi 1, Nejmar se navodno nakon tog duela posvađao sa jednim dijelom saigrača, a poslije toga i sa sportskim direktorom Luisom Kamposom.

"Parizijen" nije ponudio više detalja, ali je naveo da su čelnici kluba prelomili i da će nekadašnja mlada zvijezda Santosa na ljeto napustiti Grad svjetlosti.

Spekuliše se da bi Nejmar večeras (21) mogao da meč počne s klupe, ali to je malo vjerovatno s obzirom na važnost utakmice koja bi možda mogla i da usmjeri sezonu francuskog šampiona.

Bajern i PSŽ su po bukmejkerima drugi i treći favorit, iza Mančester sitija, ali trener Parižana Kristof Galtije nije želio da se bavi prognozama:

Kilijan Mbape, Lionel Mesi, Pari Sen Žermen
foto: Reuters

"U osmini finala smo i igramo protiv jednog od najvećih klubova u Evropi. Ne treba nam sada priča o tome kakve su nam šanse da osvojimo titulu, jer svi timovi u nokaut fazi vjeruju da mogu da dođu do finala", rekao je Galtije.

PSŽ je bio drugi u grupi H, iza Benfike koja je prošla s prve pozicije samo zahvaljujući tome što je postigla više golova u gostima od favorita.

"To je sada iza nas, onog momenta kada smo za rivala dobili Bajern fokusirani smo na ovaj dvomeč. Ne znam da li smo favoriti, ali znam da je prva utakmica samo prvo poluvrijeme. Odluka pada na "Alijanc areni" i moramo da budemo spremni na 180 minuta borbe", istakao je Galtije.

PSŽ je u 2023. poražen čak četiri puta (tri u Ligi 1), sve to je i uticalo da “bukne” u svlačionici. Pored Mesija i Mbapea, u kombinaciji za večerašnju utakmicu je i tek oporavljeni Marko Verati.

"Svi gledamo ka istom cilju", nije želio Galtije da priča o tome da li i kakav problem postoji u ekipi.

Bajern, s druge strane, u Pariz dolazi nakon tri vezane pobjede kojima su prethodila tri remija.

Dolazak Žoaa Kansela iz Mančester sitija je podigao kvalitet Bavaraca, ali problemi oko sastava su veliki - i dalje nema Sadija Manea, sezonu je završio Manuel Nojer, van stroja su još Lukas Ernandes i Nuser Mazraui.

"Vjerujem da smo uhvatili ritam koji želimo, iako smo svjesni da će se pitati i Pari Sen Žermen. Vidjećemo ko je bolji, nadamo se plasmanu u četvrtfinalu, bez obzira na to da li će protivnik biti u najjačem sastavu", istakao je trener Bajerna Julijan Nagelsman.

Bajern Minhen
foto: Reuters

Mladi stručnjak je prije desetak dana, kada se pisalo o tome da Mbape neće biti spreman za ovaj meč, poručio:

"Pripremamo utakmicu kao da će da igra i vjerujem da će biti na terenu", izgovorio je trener velikana iz Minhena.

Manje atraktivan duel večerašnjeg programa je okršaj Milana i Totenhema. "Rosoneri" su u krizi više od mjesec, a u petak su savladali Torino (1:0) i najavili bolje dane.

"Dvije utakmice protiv Totenhema su mi možda i najvažnije u karijeri. Takav je momenat u kojem se nalazimo, ali bilo je mnogo dobrih stvari protiv Torina koje nam vraćaju optimizam", rekao je trener Stefano Pioli, koji ne može da računa na Ismaela Benasera.

Sparsi su izgubili tri od pet posljednjih mečeva u Premijer ligi, pa trenutak za gostovanje jednom od najvećih italijanskih klubova nije dobar.

Olivije Žiru, AC Milan
foto: Twitter/AC Milan

Pogotovo zato što je Antonio Konte ostao bez jednog od ključnih igrača - zbog povrede koljena je sezonu završio vezista Rodrigo Bentankur.

"Da bismo u Ligi šampiona bili konkurentni moramo da budemo mnogo sigurniji u sebe i ozbiljniji nego što smo bili u posljednje vrijeme u prvenstvu", jasan je bio Konte.

Bonus video: