Odličan meč u Birmingemu: Arsenal konačno slavio i vratio se na prvo mjesto

Aston Vila vodila 1:0 i 2:1, ali je Arsenal preokrenuo, slavio 4:2 i prekinuo niz od tri meča bez pobjede u Premijer ligi

5201 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Arsenala prekinuli su niz od tri meča bez pobjede u Premijer ligi i danas nakon velikog preokreta i odlične utakmice savladali u gostima Aston Vilu 4:2.

Vodila je Vila danas 1:0 i 2:1, Arsenal dva puta stizao do izjednačenja, a onda je u trećem minutu sudijske nadoknade Žoržinjo šutirao sa oko 20 metara, lopta je uzdrmala prečku, potom pogodila golmana Emilijana Martinesa u glavu i završila u mreži za vođstvo ekipe iz Londona 3:2. U posljednjim sekundama meča je Martineli postavio konačan rezultat.

Odličan meč je odigran u Birmingemu, a prva je do vođstva došla domaća ekipa. Oli Votkins je u petom minutu iskoristio asistenciju Keša, postigao gol i nastavio sa odličnim izdanjima u posljednje vrijeme.

Vođstvo domaćih nije dugo bilo na snazi. Već u 16. minutu nakon napada gostiju sa desne strane, štoper domaćih Mings je odbio jednu loptu pravo do Sake, a engleski reprezentativac snažnim udarcem savladao Martinesa.

Poslije pola sata igre domaći su ponovo stigli do prednosti, a gol je postigao Kutinjo kojem je to prvi pogodak u Premijer ligi ove sezone.

U drugom poluvremenu je Arsenal bio bolji rival, a izjednačio je u 61. minutu kada je nakon jedne kombinacije sa Edegorom ukrajinski fudbaler Zinčenko preciznim udarcem sa distance postavio konačan rezultat.

Nakon toga je veliku priliku propustio Edegor, dok je na drugoj strani prečku pogodio Bejli, da bi u finišu Ramsdjel zaustavio udarac Durana.

Uslijedio je potom uzbudljiv finiš, Arsenal je imao dosta sreće kod tog Žoržinjovog udarca i autogola Martinesa. Nakon toga Vila je dobila korner, Martines došao do šesnaesterca rivala, ostavio praznu mrežu što su gosti kaznili i preko Martinelija postavili konačan rezultat u osmom minutu sudijske nadoknade.

„Danas smo naučili dvije velike lekcije. U prvom poluvremnu smo radili jednostavne stvari pogrešno, dok smo u drugom dijelu digli individualnu formu i radili stvari na pravi način. U potpunosti smo zaslužili pobjedu. Karakter, kvalitet, pravi temperament i kontrola emocija su danas bili na mjestu” kazao je šef stručnog štaba Arsenala.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: