Dejan Lovren se povukao iz reprezentacije

Fudbaler Liona Lovren je o svojoj odluci obavijestio selektora Hrvatske Zlatka Dalića i predsjednika Fudbalskog saveza Hrvatske Marijana Kustića

4964 pregleda 2 komentar(a)
Dejan Lovren, Foto: Shutterstock
Dejan Lovren, Foto: Shutterstock

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren saopštio je danas da se povukao iz reprezentacije.

Fudbaler Liona Lovren je o svojoj odluci obavijestio selektora Zlatka Dalića i predsjednika Fudbalskog saveza Hrvatske Marijana Kustića, prenijela je Hina.

"Draga reprezentacijo i dragi vjerni navijači, želim da vam se obratim sa ne baš radosnim vijestima, ali vjerujte mi, ovu odluku sam donio otvorena srca i nakon dugog razmišljanja. Ovo mi teško pada i dok to pišem pokušavam da ne zaplačem, ali već me dobro poznajete kao čovjeka sa srcem i neskrivenim emocijama. Došao je i taj dan kada se moram pozdraviti i reći zbogom hrvatskoj reprezentaciji, makar i dalje sebe vidim kako vatrenog navijača koji će uvijek bodriti svoju reprezentaciju", naveo je Lovren.

On je za državni tim debitovao 2009. godine, odigrao je 78 utakmica i postigao pet golova. Osvojio je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine i treće mjesto na Mundijalu u Kataru prošlog decembra.

"Sanjao sam kao dijete da ću igrati na velikim turnirima, u tom najljepšem dresu sa šahovnicom. Bijelo-crvene kvadratiće sam prvi put obukao kao devetogodišnjak i nikada neću zaboraviti taj poseban osjećaj, kao da sam na sebi imao Supermenov plašt. Osjećao sam se moćno, samouvjereno, neustrašivo, kao kao i moj heroj Supermen", naveo je Lovren u pismu.

On je zahvalio svim selektorima koji su ga vodili u reprezentaciji, počevši od Slavena Bilića do sadašnjeg Zlatka Dalića. Takođe, zahvalio je na saradnji i nekadašnjim i aktuelnim saigračima u reprezentaciji i navijačima.

Bonus video: