Poterov Čelsi je laka meta: Majstorija Skipa i rutina Kejna za pobjedu Totenhema u derbiju Londona (VIDEO)

Sparsi čuvaju četvrto mjesto, ali uz dva meča više od petoplasiranog Njukasla

4127 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Totenhem je spreman da se i ove sezone bori za plasman u Ligu šampiona.

Premijer liga je takmičenje sa "milion" pitanja, ali Sparsi nekako pronalaze način da pobjeđuju, iako nema mnogo utakmica tokom sezone u kojima dominiraju.

Sada je tim Antonija Kontea (nije vodio tim zbog oporavka poslije operacije) u londonskom derbiju bio bolji od Čelsija - slavio je 2:0 i samo produbio veliku krizu u kojoj se nalaze "plavci".

Kakav pritisak trpi njihov menadžer Grejem Poter, kakve rezultate ima, uz činjenicu da je njemu i porodici posljednjih dana prijećeno smrći, nije isključeno da je danas posljednji put sjedio na klupi Čelsija...

Totenhemu su trijumf donijeli Oliver Skip atraktivnim golom u 46. minutu i Hari Kejn koji je desetak minuta prije kraja sa druge stative rutinski zatresao mrežu.

Prije toga je meč bio uglavnom izjednačen - borben, nekoliko puta na ivici tuče, sa malo šansi na obje strane.

Čelsi je već poslije 20 minuta ostao bez Tijaga Silve koji je povrijedio koljeno, u finišu prvog poluvremena je mogao i bez Hakima Ziješa kojeg je "pomilovao" sudija.

Marokanac je u gužvi ošamario Emersona Rojala i dobio je crveni karton, ali je potom arbitar Stjuart Atvel uz pomoć VAR-a preinačio odluku i čini se postupio ispravno...

U nastavku Čelsi nije mogao da sačuva mrežu u igri 11 na 11, mada osnovni problem u Poterovom timu je stvaranje šansi i realizacija. Čelsi je ove sezone u ligi na 24 utakmice postigao samo 23 pogotka.

Totenhem je četvrti na tabeli, ima četiri boda prednosti i dva meča više od petoplasiranog Njukasla.

Čelsi je bliži zoni ispadanja (plus 10) nego Lige šampiona (minus 14)

Bonus video: