Arteta poručio Poteru: Nemoj da dozvoliš da te pritisak uništi

"Postoje poteškoće u ovom poslu, zahtijevan je i kada gubiš i kada pobjeđuješ, ali ne možeš da uništiš sebi život radi toga."

3119 pregleda 0 komentar(a)
Arteta, Foto: Reuters
Arteta, Foto: Reuters

Menadžer Arsenala, Mikel Arteta, pružio je podršku šefu stručnog štaba Čelsija, Grejemu Poteru, poručivši mu da ne smije da dozvoli da mu pritisak koji trenutno osjeća upropasti život.

Na pitanje novinara da li je u kriznim momentima u Arsenalu dobijao prijetnje smrću kao Poter, Španac je bio kratak: "Ne želim da pričam o tome", ali je priznao da zna kroz šta Englez prolazi.

"Naravno," odgovorio je kada je upitan da li se saosjeća sa trenerom rivala. "Mi smo kolege i svi znamo pritisak, zahtjeve i nesigurnosti koje donosi ova industrija. Lopta mora da uđe u mrežu i postoji mnogo faktora koji spriječavaju to, koje ti ne kontrolišeš, naravno da patiš i mogu da razumijem kroz šta on trenutno prolazi.

"Postoje poteškoće u ovom poslu, zahtijevan je i kada gubiš i kada pobjeđuješ, ali ne možeš da uništiš sebi život radi toga.

"Tvoja porodica i ljudi oko tebe ne zaslužuju da trpe posljedice zato što ti nisi pobjedio na fudbalskom meču" zaključio je Arteta.

"Plavci" su 10. na tabeli, udaljeni 14 poena od zone Lige šampiona, a na 26 utakmica od kada je Poter postao trener ekipe, upisali su svega devet pobjeda.

Bonus video: