Inter prvi poslije 618 dana, Roma sigurna protiv Verone

"Crno-plavi" savladali Krotone golovima u finišu
0 komentar(a)
Inter Milano, Foto: Reuters
Inter Milano, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2017. 20:54h

Inter je prvi na tabeli u Seriji A, to se nije desilo još od 6. januara prošle godine. Tačnije, od dana kada je milanski velikan posljednji put bio lider prošlo je tačno 618 dana!

Tim Lućana Spaletija će na prvoj poziciji provesti makar 24 sata, do sjutrašnjih utakmica Juventusa i Napolija, nakon što je savladao Krotone u Kalabriji - bilo je 2:0, ali mnogo teže nego što govori krajnji ishod.

Više od 80 minuta Inter je igrao očajno, čak je Krotone imao i dvije velike šanse da povede (oba puta je mrežu maestralno sačuvao Samir Handanović), a onda je došlo vrijeme da se raduju gosti.

Žoao Mario je izveo korner u 82, a prvi gol u Seriji A u karijeri dao je slovački štoper Milan Škriniar koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru Krotonea.

Tada je postalo jasno da Inter ide ka četvrtoj pobjedi u isto toliko utakmica u sezoni, a tačku na trijumf stavio je Ivan Perišić u sudijskoj nadoknadi.

Hrvatskom fudbaleru je to bio treći gol u sezoni, a upisao je i tri asistencije...

"Nije nam nedostajao karakter, naišli smo na tim koji je uradio sve da nam stvori probleme i uspio je. Ovakve pobjede su uvijek bitne. Škriniar i Perišić? Slovak ima sve da bude veliki igrač, a Perišić je naš lider na svakom dijelu terena i ne mora da postiže golove da bi se to uočilo", rekao je Spaleti.

Krotone ima samo bod, a još nije da gol - tako je postao prvi tim još od Venecije u sezoni 1998/99. koji u prva četiri kola italijanskog šampionata nije pogodio mrežu protivnika.

Roma je lako izašla na kraj sa Veronom, ekipom čija odbrana trenutno djeluje kao da igra u amaterskom rangu.

"Vučica" je slavila sa 3:0, imala je još pet, šest velikih šansi, a pogađali su Rađa Naingolan i dva puta Edin Džeko.

Fiorentina je poslije dva poraza na startu povezala dvije pobjede.

Na "Frankiju" je savladana Bolonja (2:1), a tri boda su donijeli Federiko Kjeza i argentinski štoper Herman Pecela.

Strijelac za goste je bio Rodrigo Palasio...

Nedjelja: Sasuolo - Juventus (12.30), Milan - Udineze, Napoli - Benevento, Spal - Kaljari, Torino - Sampdorija (15), Kjevo - Atalanta (18), Đenova - Lacio (20.45).

Bonus video: