Ludi preokret Arsenala, konačno pobjeda Čelsija (VIDEO)

Lider gubio 2:0, pa u 98. minutu došao do pobjede protiv Bornmuta

8802 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 04.03.2023. 21:07h

Arsenal se ne predaje i kada djeluje da je sve izgubljeno, pobjeda nad Bornmutom samo potvrđuje koliko londonski tim vjeruje u titulu prvaka Engleske na koju čeka 19 godina.

"Tobdžije" su na "Emirejtsu" osvojile tri boda iako su već u 10. sekundi meča gubile, a u 57. minutu imale i dva gola minusa.

Ništa nije omelo tim Mikela Artete - veliki trijumf, kojim je Arsenal sačuvao pet bodova prednosti u odnosu na Mančester siti, donio mu je rezervista Rajs Nelson u 97. minutu.

Bio je to posljednji napad na utakmici, Martin Edegor je izveo korner, a lopta se odbila do Nelsona koji je sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu za neopisivo slavlje navijača tima iz sjevernog Londona.

Reakcija Arsenala nakon 0:2 je bila fascinantna - Tomas Parti je smanjio u 62. minutu, a Ben Vajt u 70. poravnao.

Od tada je domaćin na sve načine tražio pogodak, na kraju ga je i zaslužio...

Napokon razlog za zadovoljstvo ima i Čelsi, koji je slavio poslije pedesetak dana u šampionatu.

"Plavci" su se mučili i sa Lidsom na "Stamford bridžu", a trijumf im je donio Vesli Fofana u 53. minutu.

Totenhem je poražen na gostovanju Vulverhemptonu (1:0, gol Adame Traorea), Aston Vila je istim rezultatom savladala Kristal Palas, dok je Brajton bio ubjedljiv - deklasirao je Vest Hem 4:0.

Bitan trijumf u borbi za opstanaks je ostvorio Sautempton nad Lesterom (1:0), pogodio je novajlija iz argentinskog Rasinga Karlos Alkaras.

Bonus video: