Konte: Možda me i otpuste, ko zna

Konteov ugovor ističe 30. juna, a klub ima mogućnost da produži saradnju na još godinu dana

3182 pregleda 0 komentar(a)
Antonio Konte, Foto: Reuters
Antonio Konte, Foto: Reuters

Trener Totenhema Antonio Konte rekao je da će na kraju sezone razgovarati sa upravom o njegovoj budućnosti i priznao da njegova ekipa nema temelj za pobjede, nakon što je eliminisana iz Lige šampiona u osmini finala.

Fudbaleri Totenhema završili su sinoć učešće u osmini finala najelitnijeg evropskog takmičenja pošto su u dvomeču izgubili od Milana ukupnim rezultatom 1:0. Ekipe su sinoć u Londonu igrale bez golova.

Navijači su poslije utakmice zviždali igračima Totenhema, koji nije osvojio trofej više od 15 godina. Konteov ugovor ističe 30. juna, a klub ima mogućnost da produži saradnju na još godinu dana.

Skaj Italija je u januaru prenio da je Totenhem ponudio Konteu novi ugovor, ali 53-godišnji italijanski trener za sada ne želi da razmišlja o tome zbog čega je tražio od uprave da se pregovori odlože.

"Ovo nije pravi dan da razgovaramo o mojoj budućnosti. Imam ugovor sa Totenhemom, a klub vrlo dobro zna šta mislim. Sastaćemo se na kraju sezone i donijeti odluku. Situacija je vrlo jasna. Prošlo je godinu i dva mjeseca otkako sam došao i uvijek sam govorio istu stvar - potrebno nam je vrijeme i strpljenje", rekao je Konte poslije utakmice protiv Milana, prenio je Skaj.

On je u novembru 2021. godine preuzeo ekipu sa kojom je bio među četiri najbolje prošle sezone.

"U ovom trenutku nemamo čvrst temelj da budemo konkurentni i da pobjeđujemo. Pokušavamo da radimo i dovedemo prave igrače, pravi temelj i pokušavamo da pronađemo rješenje u prelaznom roku za pravi tim. Imam sjajan odnos sa predsjednikom, ugovor do juna i spreman sam da radim u Totenhemu. Na kraju će odluka biti donijeta", dodao je Konte.

On je rekao da mu je žao navijača koji dugo nisu vidjeli trofej Totenhema.

"Ne možemo da izmislimo pobjedu ili da čekamo čudo za trofej. Morate da gradite i da budete strpljivi. Razumem da navijači nemaju strpljenja pošto Totenhem dugo nije osvajao trofeje. Ono što mogu da obećam je da će moj tim naporno raditi za ovaj klub i pokušati da napreduje", naveo je Konte.

Kontea je i italijanska televizija upitala za komentar u vezi sa klubom.

"Moj ugovor ističe u junu. Vidjećemo, možda me čak otpuste i prije završetka sezone, ko zna, možda su razočarani", rekao je Konte.

Bonus video: