Inter rasprodao karte za milanski derbi mjesec prije utakmice

Inter je u prva tri kola dva puta bio domaćin, protiv Fiorentine i Spala - u duelu sa "violom" je na stadionu bilo 51.752 navijača, a meč sa novim prvoligašem je uživo posmatralo 57.235 gledalaca
0 komentar(a)
Inter Milan, "Đuzepe Meaca", Foto: Google
Inter Milan, "Đuzepe Meaca", Foto: Google
Ažurirano: 15.09.2017. 15:54h

Tačno mjesec prije velikog milanskog derbija Inter je rasprodao gotovo sve karte od skoro 80 hiljada koliko se našlo u prodaji.

Italijanski mediji jutros su objavili da su "crno-plavi" saopštili da je za okršaj sa Milanom 15. oktobra ostalo još 1.500 karata, ali da će do kraja vikenda i to biti prodato.

"Tutto esaurito", ili u prevodu "rasprodato", tako su mediji sa Apenina najavili duel Intera i Milana koji izaziva veću pažnju nego ranijih sezona.

Milan je imao senzacionalan ljetnji prelazni rok u kojem je potrošio preko 200 miliona eura, Inter je bio mirniji na tržištu, ali je zadržao okosnicu tima, trener je postao Lućano Spaleti...

U oba tabora je euforija ogromna - Inter je u prva tri kola upisao isto toliko pobjeda, Milan ima dva trijumfa i poraz (debakl protiv Lacija u Rimu), pa je Derbi dela Madonina već sada tema broj jedan u Italiji.

Milanski klubovi su prodali i najviše pretplatnih karata. Milan je objavio da će ove sezone imati 31 hiljadu pretplatnika (dva puta više nego prošle), dok "nerazuri" još nisu iznijeli konačne podatke, ali tvrde da je cifra prešla 30 hiljada i da prodaja pretplatnih karata još nije završena.

Inter je u prva tri kola dva puta bio domaćin, protiv Fiorentine i Spala - u duelu sa "violom" je na stadionu bilo 51.752 navijača, a meč sa novim prvoligašem je uživo posmatralo 57.235 gledalaca.

Kada je zarada od prodaje karata u pitanju, rekord drži Milan koji je u septembru pošle godine od derbija sa Juventusom inkasirao nešto manje od tri miliona i 950 hiljada eura, ali se vjeruje da će Inter u gradskom derbiju sigurno zaraditi više od četiri miliona.

Serija A se nastavlja sjutra - Inter od 15 časova gostuje Krotoneu, dok Milan u nedjelju na "San Siru" igra sa Udinezeom.

Bonus video: