Podgorici bod u Beranama za 3. mjesto, remi Otranta i Bokelja

Odigrani mečevi 21. kola Druge lige, sve prštalo na Velikoj plaži, Zeta osvojila bod u Igalu, stranci za pobjedu Mladosti DG protiv Koma

2864 pregleda 3 komentar(a)
Bod za Otrant u borbi za opstanak: Dejan Vukičević, trener Ulcinjana, Foto: Savo Prelević
Bod za Otrant u borbi za opstanak: Dejan Vukičević, trener Ulcinjana, Foto: Savo Prelević

Podgorica je osvojila bod na gostovanju lideru u Beranama (0:0), u derbiju 21. kola Druge crnogorske fudbalske lige i zbog bolje gol-razlike preuzela treće mjesto od Koma, koji je izgubio protiv Mladosti DG (3:1).

Mogla je Podgorica, na čijoj klupi sjedi Slavoljub Bubanja, da uradi još više na teškom gostovanju, jer je punih 65 minuta, ne računajući nadoknadu, imala igrača više zbog isključenja golmana Berana Stojana Vukčevića.

Uprkos tome, Beranci su u finišu bili bliži pobjedi, imali su dvije dobre šanse nakon prekida, najveću nije iskoristio Jovan Mugoša - odbranio mu je Petar Radulović, pa je ostalo 0:0.

Beranci - još bez pobjede u nastavku sezone, nakon poraza u prošlom kolu na Trešnjici od Zete.

Ipak, sačuvali su lidersku poziciju, jer je šansu da ih stigne na vrhu propustio Bokelj, koji je igrao 1:1 sa Otrant-Olimpikom u Ulcinju.

Sve je prštalo na Velikoj plaži, silno pojačani Ulcinjani, sa Dejanom Vukićevićem na klupi, tražili su drugu pobjedu u nastavku sezone kako bi se približi opstanku, i bili su na pravom putu kada je Valentin Rudović u 56. minutu pogodio za 1:0.

Ipak, samo osam minuta kasnije izabranici Miloša Nikezića su opravdali prvoligaške ambicije kada je Zaid Niković pogodio za 1:1.

U samom finišu, dobru šansu za Ulcinjane propustio je Petar Orlandić, nekadašnji napadač Zete i Crvene zvezde.

Ostalo je 1:1, pa Kotorani i dalje imaju dva boda manje od vodećih Berana.

Otrant je, s druge strane, ostao na minus pet u odnosu na pretposljednje Igalo, minus šest u odnosu na Zetu.

Upravo su Igalo i Zeta na Solili igrali 1:1. Bitan meč za u pomalo konfuznoj borbi za opstanak nakon što je iz lige istupio OFK Nikšić.

Traži se još jedan putnik u niži rang, a Otrant, osim bodovnog zaostatka, ima meč više od Igala.

Poveo je domaćin golom Alekse Maraša u 47. minutu iz penala, a bod Zeti pet minuta prije kraja donio je Kristijan Filipović iz slobodnog udarca.

Najljepši meč kola - po ambijentu, ali i sadržaju, odograli su Mladost DG i Kom na "DG areni" (3:1).

Po gol na obje strane u prvom poluvremenu - Miloša Perovića u 3. minutu za domaće, Andrije Bulatovića u 24. za goste - a onda su u nastavku meč riješili stranci.

Francuz Kros Marlon Ondong-Mba pogodio je u 70, a Brazilac Savio Oliverira u prvom minutu sudijskog dodatka - 3:1 i zaslužena pobjeda tima Marka Šćepanovića.

Rezultati 21. kola: Otrant Olympic - Bokelj 1:1 (0:0), Berane - Podgorica 0:0, Igalo - Zeta 1:1 (1:0), Mladost DG Kom 3:1 (1:1). Slobodan je Grbalj.

Tabela: Berane 33 boda (19 utakmica), Bokelj 31 (18), Podgorica 30 (19), Kom 30 (19), Mladost DG 26 (19), Grbalj 22 (18), Zeta 21 (19), Igalo 20 (18), Otrant-Olimpik 15 (19).

Bonus video: