Napoli odradio posao protiv Torina, Kvarachelija i Osimen nastavili seriju

Napoli slavio u gostima protiv Torina 4:0 i dodatno se približio Skudetu

4319 pregleda 3 komentar(a)
Kvarachelija i Osimen, Foto: Reuters
Kvarachelija i Osimen, Foto: Reuters

Fudbaleri Napolija savladali su danas u gostima Torino (4:0), upisali drugu pobjedu zaredom u Seriji A, 23 u šampionatu i dodatno se približili Skudetu.

Odlično je Spaletijeva ekipa odigrala još jedan meč, a ponovo su u centru pažnje bili Viktor Osimen (dva gola) i Hviča Kvarachelija (gol i asistencija). U listu strijelaca upisao se i Ndombele.

Napolitancima nije mnogo trebalo da dođu do vođstva. Već u devetom minutu je dosuđen korner za goste, loptu je ubacio Zjelinski, a Osimen glavom matirao Milinković-Savića.

Nakon pogotka Osimena domaći su mogli do izjednačenja, ali je Vlašić bio neprecizan, da bi sredinom prvog poluvremena Sanabrija pogodio stativu.

Do odlaska na odmor u listu strijelaca se upisao i Kvarachelija - gruzijski reprezentativac je u 35. minutu prvo iznudio penal, a onda bio precizan sa 11 metara.

Napoli
foto: Reuters

Pitanje pobjednika riješeno je početkom drugog dijela. U 51. minutu Kvarachelija je petom sjajno uposlio Oliveiru, koji je ubacio loptu u peterac, a još jedan gol glavom postigao Osimen.

Osimen je počeo akciju i kod posljednjeg gola, dodao loptu do Kvarachelije, a on upisao još jednu asistenciju. Strijelac je bio Ndombele.

Osimen je danas stigao do 21. gola u Seriji A ove sezone, a ima i pet asistencija. Kvarachelija je na dabl-dabl učinku - po 12 golova i asistencija.

U drugom meču popodnevnog programa Fiorentina je na domaćem terenu savladala Leće 1:0, a jedini gol je postigao Galo, koji je zatresao sopstvenu mrežu.

Bonus video: