Inzagi: Primili smo gol koji je neprihvatljiv u doba VAR-a; Alegri: Pričajte o fudbalu, a ne o sudijama

Odjeci Derbija Italije i sumnjivog igranja rukom Adrijena Rabioa prije gola Filipa Kostića

4492 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS/Miguel Vidal
Foto: REUTERS/Miguel Vidal

Derbi Italije je imao i treće poluvrijeme.

Sasvim razumljivo, jer je golu Filipa Kostića za pobjedu Juventusa na gostovanju Interu prethodilo igranje rukom Adrijena Rabioa.

Čini se da je Francuz u začetku akcije dodirnuo loptu rukom, ali su glavni sudija i njegove kolege iz VAR sobe procijenile da za to nema dovoljno dokaza.

Zanimljivo, isto se dogodilo i sedmicu ranije protiv Sampdorije, kada je Rabio takođe igrao rukom prije nego što je postigao gol za 3:2.

„Postoji gorak osjećaj poslije poraza koji se dogodio na ovaj način. Rekli smo da o tome više nećemo pričati poslije Monce u januaru, jer se desilo nešto veoma ozbiljno. Sada se dogodilo nešto isto tako ozbiljno. Primili smo gol koji je neprihvatljiv u doba VAR-a. Još je neprihvatljivije i nepoštovanje čuti kako kažu da nema jasnih snimaka. Ogorčeni smo i tražimo poštovanje. Poslije ovoga je teško da kao trener pričam o igri”, rekao je trener „nerazura” Simone Inzagi.

Luka Mareli, bivši sudija, objasnio je da je situacija bila vrlo slična prošlonedeljnoj protiv Sampdorije, da je Rabio igrao rukom, ali nema jasnih dokaza, zbog čega je provjera VAR-a trajala toliko dugo.

„Slušam šta profesionalac kaže, ali ne mogu to da prihvatim. Ono što smo vidjeli bilo je preozbiljno, iskreno se mučim da pričam o utakmici. Protiv Juventusa smo igrali mnogo puta, znali smo da će biti opasni u kontranapadu, jer im je to glavna prijetnja. Napravili smo nekoliko grešaka više nego inače, ali ipak govorimo o utakmici na koju je očigledno uticala sudijska greška i koja usporava naš napredak u Seriji A i ka mjestu u Ligu šampiona”, rekao je Inzagi.

Njegov kolega Masimilijano Alegri je bio ljut što ga novinari pitaju o spornoj situaciji.

„Nemojte da me ljutite! Sudijske odluke moraju da se prihvate, one mogu ići ovako ili onako. Nismo pravili frku posle situacije sa Salernitanom, pa smo ranije protiv Intera imali poništen gol, kada VAR nije mogao da kaže da li je bila ruka ili ne. Juve je džentlmen u tom smislu, mi ne pravimo previše problema oko suđenja. Pričajte o fudbalu, a ne o sudijama. Pitajte me zašto sam izabrao ovog ili onog igrača, zašto sam napravio ovu ili onu zamjenu, ne pokušavajte uvijek da izazovem kontroverzu”, rekao je Alegri.

Juve je sada sedmi sa 41 bodom, sedam manje od četvrtoplasiranog Milana na 11 kola do kraja. Nije nemoguće da uhvati mjesto koje vodi u Ligu šampiona, a bio bi drugi ako bi se poništila odluka o oduzimanju 15 bodova. „Stara dama” je podnijela žalbu, epilog će biti poznat 19. aprila.

„Sada se moramo ujediniti sa našim navijačima i krenuti jako u finiš sezone”, poručio je Alegri.

Bonus video: