Majorka kaznila navijača zbog vrijeđanja Vinisijusa i Čukvuezea

Španska liga je povećala broj nadzornika na utakmicama kako bi pokušala da identifikuje one koji vrijeđaju igrače, posebno kada igra Vinisijus

4324 pregleda 0 komentar(a)
Vinisijus, Foto: Reuters
Vinisijus, Foto: Reuters

Fudbalski klub Majorka uručio je juče navijaču, koji je na rasnoj osnovu vrijeđao igrače Vinisijusa Žuniora i Samjuela Čukvuezea, trogodišnju zabranu članstva u klubu.

Navijač, navodno 20-godišnji vlasnik sezonske ulaznice, optužen je da je napadača Real Madrida i vezistu Viljareala nazvao majmunima na dvije odvojene utakmice španske lige ove godine.

Španska komisija za borbu protiv nasilja već je predložila novčanu kaznu od 4.000 eura i zabranu pristupa stadionima na 12 mjeseci za ovog navijača, koji bi mogao da se suoči i sa krivičnim prijavama.

Identifikovali su ga službenici obezbjeđenja kluba.

Vinisijus Žunior je, takođe, bio na meti uvreda poslije meča sa Majorkom kada je stao da se fotografiše i da autograme navijačima.

Brazilac je izložen uvredama otkako je prije pet godina došao da igra u Španiji, ali je veoma malo urađeno kada je riječ o kažnjavanju navijača koji to rade.

Valjadolid je nedavno suspendovao 12 sezonskih ulaznica navijačima koji su navodno vrijeđali Vinisijusa.

Španska liga je povećala broj nadzornika na utakmicama kako bi pokušala da identifikuje one koji vrijeđaju igrače, posebno kada igra Vinisijus.

Vlasti tek treba da identifikuju osobe koje su na mostu u Madridu okačile lutku sa likom Vinisijusa uoči gradskog derbija sa Atletikom prošlog mjeseca.

Napadi na 22-godišnjeg Brazilca pojačali su se nakon što je počeo da slavi svoje golove plesom.

Prvo suđenje navijaču koji je na rasnoj osnovi vrijeđao igrača u Španiji trebalo bi da počne ove godine. Riječ je o navijaču koji je prije nekoliko godina vrijeđao napadača Atletik Bilbaa Injakija Vilijamsa.