Stojković: Rutinska pobjeda, moramo da budemo spremni za Crnu Goru

Srbija na startu kvalifikacija savladala Litvaniju (2:0), a u ponedjeljak (20:45) gostuje Crnoj Gori

9534 pregleda 15 komentar(a)
Dragan Stojković, Foto: Reuters
Dragan Stojković, Foto: Reuters

Fudbaleri Srbije savladali su sinoć Litvaniju (2:0) i upisali tri boda na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Srbija je rutinski odradila posao, strijelci su bili Dušan Tadić i Dušan Vlahović, a selektor Dragan Stojković je bio zadovoljan nakon meča.

„Zadovoljan sam. Uvijek je prva utakmica najvažnija i u psihološkom smislu vrlo teška. Ako pitate bilo koga u Srbiji, svi kažu da je normalno da se pobijedi, ali treba pobijediti. Mislim da su momci odigrali onako rutinski rekao bih, potpuno smo zasluženo pobijedili i to je najvažnija stvar – da smo krenuli sa tri boda što je bilo u planu i drago mi je zbog toga“, naglasio je Stojković.

Srbija u ponedjeljak (20:45) gostuje Crnoj Gori - "hrabri sokoli" su juče slavili u Bugarskoj i napravili dobru uvertiru pred ovaj susret.

„Moraćemo da budemo spremni. Tu nema izgovora. Generalno, raspored je takav da već za tri dana igramo utakmicu u Podgorici i vjerujem da ćemo biti spremni. Bilo je i nekih promjena u ekipi najviše iz razloga da bismo sačuvali energiju i svježinu koja će biti potrebna i to je to. U principu, bitno je da nema povreda i ono što mene posebno raduje je da nismo primili gol. To posebno uliva samopozdanje ekipi da vidi da može da odigra i na takav način“, rekao je Stojković.