Bajern promovisao Tuhela: Bio sam oprezan tokom prvih 30 sekundi našeg razgovora

Tuhel je na klupi Bajerna naslijedio Julijana Nagelsmana

2684 pregleda 0 komentar(a)
Salihamidžić, Tuhel i Kan, Foto: fcbayern.com
Salihamidžić, Tuhel i Kan, Foto: fcbayern.com

Novi trener Bajerna Tomas Tuhel rekao je danas da ga čeka izazovan početak na klupi tog tima, nakon što je u petak iznenađujeće zamijenio Julijana Nagelsmana.

Posle tri remija, dva poraza i samo pet pobjeda u posljednjih deset ligaških utakmica i prepuštanja liderske pozicije na tabeli Borusiji Dortmund, Bajern je odlučio da se rastane sa Nagelsmanom i angažuje Tuhela.

Tuhela odmah na startu očekuju ključne utakmice u sezoni, počevši od rivala u borbi za titulu u Njemačkoj - i njegovog bivšeg kluba - Borusije Dortmund 1. aprila.

"Izazov ne može biti veći", rekao je Tuhel, koji je bio bez posla otkako je u septembru dobio otkaz u Čelsiju.

"To je velika utakmica njemačkom fudbalu. I sada dobija još više na važnosti", dodao je.

Deset dana kasnije, Bajern će igrati protiv Mančester sitija u četvrtfinalu Lige šampiona.

Tuhel će imati malo vremena za odmor ili treninge, jer su mnogi igrači Bajerna trenutno sa nacionalnim timovima, a zatim im slijedi sedam utakmica u prva 22 dana aprila.

On je na današnjem predstavljanju na "Alijanc Areni" priznao da je bio iznenađen pozivom iz Bajerna.

"Vjerovali ili ne, bio sam oprezan u prvih 30 sekundi našeg prvog razgovora. Nisam imao pojma o čemu razgovaramo i o čemu se radi", rekao je 49-godišnji njemački trener.

Rekao je mu je brzo postalo jasno da Bajern želi da on odmah preuzme tim i da je tada shvatio da sve to zapravo počinje u Dortmundu poslije reprezentativne pauze.

"Bio sam potpuno iznenađen. Tajming je bio iznenađujući", rekao je Tuhel i dodao da prije tog razgovora u utorak nije imao kontakte sa Bajernom.

Tuhel nije radio u Njemačkoj od 2017. godine, a vraća se nakon dvije osvojene titule u Francuskoj sa Pari Sen Žermenom, kao i osvojene Lige šampiona i Svjetskog klupskog prvenstva sa Čelsijem.

Bajern je i dalje u igri da osvoji tri trofeja ove sezone - u Bundesligi, Kupu Njemačke i Ligi šampiona.

Bonus video: