Englezi rutinski, Slovenija maksimalna, Island ubjedljiv

Engleska na "Vembliju" savladala Ukrajinu 2:0, a još jedan gol postigao je Hari Kejn

11060 pregleda 0 komentar(a)
Hari Kejn, Foto: Reuters
Hari Kejn, Foto: Reuters

Nakon pobjede nad Italijom, u prethodnom kolu, fudbalska reprezentacija Engleske je danas savladala Ukrajinu na "Vembliju" (2:0) i sa dva trijumfa završila martovski ciklus u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Englezi su od početka do kraja kontrolisali meč, gosti nisu ni zaprijetili i susret završili bez udarca u okvir gola.

Albion je utakmicu riješio u finišu prvog poluvremena - prvo je u 37. minutu gol postigao Kejn, na dodavanje Sake, da bi tri minuta kasnije fudbaler Arsenala postigao lijep gol.

Kejn je prije početka meča dobio nagradu, jer je na prethodnom meču protiv Italije postao najbolji golgeter u istoriji engleske reprezentacije. On je večeras postigao 55. gol u dresu Albiona.

U nastavku je bilo mirno, Englezi nisu forsirali i rutinski su priveli meč kraju. Mrežu Ukrajine mogli su da zatresu Griliš i Galager, ali su bili neprecizni.

Maksimalan učinak nakon dva kola ima i Slovenija, koja je pobijedila San Marino (2:0). Strijelci za Slovence bili su Šeško i Di Majo, koji je postigao auto-gol.

Island je bio ubjedljiv u gostima protiv Lihtenštajna - 7:0. Tri gola za "ribare" postigao je Gunarson, a u listu strijelaca upisali su se Olafson, Haraldson, Elertson i Gudjonsen.

Bonus video: