Čelsi zbog Potera "razbija kasu", odluku o razlazu ubrzalo i nezadovoljstvo u svlačionici

Čelsi juče raskinuo ugovor sa Poterom, koji je u septembru prošle godine naslijedio Tomasa Tuhela

6392 pregleda 1 komentar(a)
Poter, Foto: Reuters
Poter, Foto: Reuters

Grejem Poter nije izdržao ni godinu dana na klupi Čelsija - nakon poraza od Aston Vile (2:0) u 29. kolu Premijer lige 47-godišnji stručnjak je dobio otkaz.

Poter je ostavio ekipu na 11. mjestu u Premijer ligi, a uspio je da izbori plasman u četvrtfinale Lige šampiona, gdje će Čelsi igrati protiv Real Madrida.

Grejem Poter je u septembru stigao u Čelsi, potpisao petogodišnji ugovor i naslijedio Tomasa Tuhela. Međutim, na klupi se zadržao 31 utakmicu, ostvarivši 12 pobjeda, osam remija i 11 poraza.

Čelsi će Poteru zbog raskida ugovora platiti 25 miliona eura. Apsolutni rekord drži Antonio Konte, koji je upravo od Čelsija uzeo skoro 30 milona zbog raskida saradnje. Na trećem mjestu je Žoze Murinjo, kojem je Mančester junajted isplatio 22 miliona evra za raskid saradnje.

Kao potencijalni Poterovi nasljednici trenutno se spominju Julijan Nagelsman, Marko Silva, Maurisio Poketino, ali i Zinedin Zidan.

Do imenovanja novog menadžera ekipu će voditi dosadašnji Poterov saradnik, Bruno Saltor.

Sajt Goal.com piše da je Poter dobio otkaz i zbog što što je izgubio podršku svlačionice. Kada je naslijedio Tuhela igrači su ga prihvatili, očekivali su promjene, ali njih nije bilo.

Postepeno je, piše "Telegraf" u svlačionici raslo nezadovoljstvo, igrači su bili bijesni zbog nekih odluka, a sve je kulminiralo u januarskom prelaznom roku, kada je došao Mihailo Mudrik za ogromnih 70 miliona eura. Dolaskom Mudrika u drugi plan je pao Mejson Maunt, koji je na izlaznim vratima, što je i na terenu, ali i na tribinama dovelo do nezadovoljstva.

I pored toga, Poter je nekako uspjevao da drži glavu iznad vode, ali je sve kulminiralo u subotu nakon poraza od Aston Vile na "Stamford bridžu". Ekipa je na 11. mjestu sa 12 bodova manje i utakmicom više od Mančester junajteda koji je u zoni Lige šampiona.

A činjenica da će klub teško izboriti plasman u Ligu šampiona teško je pala čelnicima kluba, koji su na kraju prelomili i zahvalili se Poteru.

Bonus video: