Čeferin: Situacija sa Barselonom jedna od najozbiljnijih od kada sam u fudbalu

Španski mediji nedavno su pisali da se katalonski gigant suočava sa optužbama za korupciju u vezi sa slučajem u koji je upleten i bivši potpredsjednik španskog sudijskog komiteta Hoze Marija Enrikes Negreira

6473 pregleda 0 komentar(a)
Čeferin, Foto: Printscreen YouTube/Sky Sports News
Čeferin, Foto: Printscreen YouTube/Sky Sports News

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin rekao je da je situacija sa Barselonom - koja se u posljednje vrijeme povezuje sa korupcijom - jedna od najozbiljnijih od kada je on u fudbalu.

Španski mediji nedavno su pisali da se katalonski gigant suočava sa optužbama za korupciju u vezi sa slučajem u koji je upleten i bivši potpredsjednik španskog sudijskog komiteta Hoze Marija Enrikes Negreira. Navodno je Barselona uplatila Negreiri i kompaniji čiji je vlasnik ukupno 8,4 miliona eura između 2001. i 2018. godine.

"Ne mogu direktno da komentarišem ovo iz dva razloga - prvo, zato što imamo nezavisnu disciplinsku komisiju i drugo, jer se nisam detaljno bavio ovom materijom. Međutim, mogu da kažem - koliko sam obaviješten situacija je krajnje ozbiljna.Toliko ozbiljna da je po mom mišljenju jedna od najozbiljnijih u fudbalu od kada sam u njemu", rekao je Čeferin u intervjuu za slovenački list "Ekipa 24".

Dodaje da je na nivou španske lige ta stvar zastajela i da ne može imati posljedice.

"Međutim, postupak je u toku na nivou španskog građanskog tužilaštva, a isto važi i za Uefu - ovdje ništa nije zastarjelo", naveo je Čeferin.

Uefa je ranije saopštila da je pokrenula istragu protiv Barselone zbog ovog slučaja koji je nazvala "Negreira".

Bonus video: