Mesi napušta PSŽ na kraju sezone

Argentinac nije uspio da se dogovori o nastavku saradnje i kao slobodan igrač odlazi iz glavnog grada Francuske

10826 pregleda 5 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Reuters
Lionel Mesi, Foto: Reuters

Argentinski fudbaler, Lionel Mesi napustiće PSŽ na kraju sezone, piše francuski L'Équipe.

Ovaj francuski list piše da nije došlo do dogovora o nastavku saradnje, te da će Mesi otići kao slobodan igrač.

Mesi je u PSŽ došao 2021. godine iz Barselone. Potpisao je ugovor na dvije godine, uz opciju da se saradnja nastavi, ali se ta opcija neće aktivirati. PSŽ je tada garantovao Mesiju 78 miliona eura, ako i ostane i treću sezonu, kao i bonus od 115 miliona, ukoliko nakon toga odluči da ostane do 2025.

Argentinac, između ostalog, odlazi iz PSŽ-a jer ne želi da mu plata bude smanjena. PSŽ mora da smanji budžet za plate, a Argentinac nije želio da mu plata bude smanjena za četvrtinu.

Mesi je ove sezone bio posvećen osvajanju Mundijala sa Argentinom. Igrao je bolje u dresu "gaučosa" zbog čega je bio na meti navijača PSŽ-a, koji su mu često zviždali, a posljednji put u nedjelju na utakmici sa Lionom. Potom je u odbranu Mesija stao bivši francuski reprezentativac Emanuel Peti.

„To je uvreda za fudbal. Mesiju bih otvoreno poručio da nakon ovoga napusti PSŽ. Takve stvari su nedopustive. Ovaj klub nije fudbalski klub. To je klub za penzionere. Nijedan igrač nije napredovao otkako je došao u PSŽ. Je li Mesi i za to kriv? On je majstor sa čarobnim štapićem, ali nije na njemu da oko sebe ima igrače koji se iole trude", rekao je Peti.

Bonus video: