Kraljevska partija: Benzema kao Puškaš, Real se igrao u Barsinom dvorištu

Real u revanšu polufinala savladao Barselonu 4:0 i plasirao se u finale Kupa kralja

13878 pregleda 6 komentar(a)
Benzema postiže gol, Foto: Reuters
Benzema postiže gol, Foto: Reuters

Fudbaleri Barselone i Real Madrida su do večeras odigrali četiri meča ove sezone. Madriđani su slavili u prvom, potom je u naredna tri bolja bila Barselona, koja je u posljednjem, odigranom sredinom marta praktično obezbijedila titulu.

Ali, večeras je u revanšu polufinala Kupa kralja sve bilo na strani čete Karla Anćelotija. Real je na "Kamp Nou" došao sa golom minusa, možda nije bio ni favorit da slavi, ali je nanio jedan od najtežih poraza velikom rivalu u "el klasiku".

Merengesi su slavili 4:0, još jednu blistavu noć je imao Karim Benzema, koji je postigao het-trik, uz asistenciju - Francuz je servirao tri gola Barseloni, nakon het-trika u prethodnom kolu La Lige protiv Valjadolida nastavio seriju i sjajnoj formi dočekuje četvrtfinalne utakmice Lige šampiona protiv Čelsija. A kada Benzema igra na vrhunskom nivou, onda je Real nezaustavljiv. Uostalom, vidjeli smo kako to izgleda prošle sezone kada je Francuz praktično sam Realu donio titulu u Ligi šampiona.

Početak večerašnjeg meča nije nagovještavao ovakav epilog. Barsa je krenula jako, odmah je Gavi sa lijeve strane prijetio, a šansu je imao i Rafinja.

Real je zaprijetio u 11. minutu kada je Rodrigo ubacio loptu sa desne strane, a Arauho u posljednji čas otklonio loptu ispred Vinisijusa.

Barsa je u tom dijelu bila bolja, konkretnija, a onda je u finišu prvog dijela uslijedio šok - Levandovski je šutirao, Kurtoa sjajno odbranio i krenula je kontra. Vinsijus je kombinovao sa Benzemom, a nakon asistencije Francuza postigao gol.

Taj gol je u potpunosti promijenio tok utakmice. U drugom dijelu je na terenu postojao samo jedan tim, a sve konce je vukao Benzema. Već u 50. minutu bilo je 2:0 - odličan prodor Modrića i asistencija za Benzemu, koji je bio sam na 16 metara od gola.

Osam mintua kasnije je sve riješeno. Benzema je iz penala postigao drugi gol na meču. Prethodno je Kesi oborio Vinisijusa.

Tačku na blistavo veče Benzema je stavio u 81. minutu. Vinisijus je povukao kontru, uposlio Benzemu koji je ponovo bio sam.

Benzema je večeras prvi put u dresu Reala postigao het-trik protiv Barsleone. Odigrao je 43 meča, a postao je prvi fudbaler nakon Ferenca Puškaša koji je na Barsinom terenu stigao do het-trika. Mađaru je to pošlo za rukom 1963. godine.

A posljednji igrač, prije Benzeme, koji je postigao tri gola za Real na jednom meču protiv Barselone bio je Ivan Zamorano 1995. godine.

Real će u finalu Kupa kralja, prvom nakon devet godina, igrati sa Osasunom.

Bonus video: