Lampard: Poziv Čelsija nisam mogao da odbijem

"Nedovršeni posao - zvuči nekako holivudski. Svaki period ima nešto svoje, sada sam ovdje da napravim dobar posao za nekoliko mjeseci", rekao je povratnik na klupu "plavaca"

1955 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U januaru 2021. je Frank Lampard dobio otkaz u Čelsiju i ispostavilo se da je to bio potez koji je okrenuo sezonu londonskog kluba.

Roman Abramovič je tada šansu dao Tomasu Tuhelu, četiri mjeseca kasnije je Njemac na "Stamford bridž" donio evropsku titulu, potom je u septembru prošle godine i sam postao žrtva velikih ulaganja i očekivanja.

U Londonu se u međuvremenu promijenio i vlasnik, sada je tu Tod Boli, koji je potpuno promašio kada je platio Brajtonu obeštećenje od dvadesetak miliona eura za Grejema Potera.

Krug je zatvoren - tu je ponovo Lampard, ovog puta da uradi sve da popravi stvari do kraja sezone.

Legendarni vezista Čelsija je potpisao ugovor kao privremeno rješenje, svjestan je i on da šanse da posao nastavi i nakon ljeta nisu velike...

"Ovo je moj klub i uvijek su prisutne emocije. Od kada sam napustio Čelsi sam birao drugačiji put, ali poziv koji je stigao nisam želio da odbijem", rekao je Lampard.

Na pitanje da li je spreman da se nosi sa time da ponovo vodi veliki klub sa velikim igračima, odgovorio je:

"Veliki klubovi imaju velike igrače, a moj posao je da učinim da svi oni budu uključeni. Da, jasno je i da moramo da radimo na tome da Čelsi popravi realizaciju, vjerujem da tu mogu da pomognem. Golovi su bili veliki dio moje igračke karijere", poručio je Lampard.

Povezani članci

06. April 2023.

Zvanično: Lampard vodi Čelsi do kraja sezone

"U ovoj ligi ništa ne može da vas iznenadi, jer je svaka utakmica priča za sebe i morate da je pripremate na drugačiji način. Sada je bitno da pronađemo pravu energiju i da naša igra bude dovoljno dobra da pobjeđujemo. Tu smo gdje smo, ali svakom je jasno da ovaj tim Čelsija ima mnogo potencijala", istakao je bivši menadžer Evertona.

Jedno od pitanja je bilo i da li osjeća da u Čelsiju ima nedovršenog posla.

"Nedovršeni posao - zvuči nekako holivudski. Svaki period ima nešto svoje, sada sam ovdje da napravim dobar posao za nekoliko mjeseci", rekao je Lampard.

Na klupi Čelsija drugi put debituje u subotu na gostovanju Vulverhemptonu.

Bonus video: