Efekat Emeri: Aston Vila od borbe za opstanak do snova o Evropi za samo pet mjeseci

Samo je lider Arsenal osvojio više bodova od Aston Vile od kada je u Birmingem stigao španski stručnjak

5100 pregleda 1 komentar(a)
Emeri slavi nedavnu pobjedu nad Čelsijem na "Stamford bridžu", Foto: Reuters
Emeri slavi nedavnu pobjedu nad Čelsijem na "Stamford bridžu", Foto: Reuters

Kada je nakon premijernih 11 rundi slavila samo u dva meča, činilo se da su se duhovi Čempionšipa ponovo nadvili na Aston Vilom, tim iz Birmingema nalazio se na 16. poziciji, a onda se sve promijenilo kada je na "Vila park" stigao Unaj Emeri.

Šestog dana novembra 2022. na debiju španskog stučnjaka Aston Vila je "sredila" Mančester junajted (3:1) - bila je to prava najava sjajnih dana velikana koji je 1982. pokorio Evropu.

U narednom periodu samo je lider Arsenal osvojio više bodova od Aston Vile, koja ih je kroz 15 mečeva sakupila 32 - dovoljno za trenutno 7. mjesto na tabeli Premijer lige i buđenje evropskih snova. Iza su u ovom trenutku giganti poput Liverpula i Čelsija.

Sa Emerijem na klupi Vila posebno "zastražujuće" djeluje van svog stadiona, pa od kada je stigao Španac niko nije osvojio više bodova (19) u gostima od velikana iz Birmingema.

"On je savršen za Vilu, Vila je savršena za njega", piše "Birmingem mejl".

Do kraja sezone Aston Vilu očekuju dueli sa Notingem forestom, Njukaslom, Brentfordom, Fulamom, Mančester junajtedom, Vulverhemtonom, Totenhemom, Liverpulom i Brajtonom

"Takmičimo se sa velikim timovima i biće teško da zadržimo ovu poziciju, ali ako nastavimo kao do sada možemo da budemo konkurentni", rekao je Emeri.

Na posljednjih šest mečeva, on i Aston Vila su upisali pet pobjeda i remi - priliku da nastave niz imaće već sjutra (subota) protiv Notingem foresta.

Bonus video: