Siti uništio Tuhelov Bajern, Inzagijeva doktorska disertacija u Lisabonu

Mančester siti savladao Bajern 3:0, Inter sjajnom taktikom zaustavio Benfiku i slavio 2:0 u Lisabonu

25674 pregleda 3 komentar(a)
Foto: REUTERS/Phil Noble
Foto: REUTERS/Phil Noble
Ažurirano: 11.04.2023. 22:58h
Završeno
22:47h

Uprava Bajerna je smijenila Julijana Nagelsmana, koji je bez primljenog gola izbacio Pari Sen Žermen i dovela Tomasa Tuhela, sa nadom da može da učini isto što i sa Čelsijem - da osvoji Ligu šampiona nakon dolaska usred sezone.

Kombinatorika Olivera Kana i Hasana-Braca Salihamidžića nije bila baš najbolja, jer su Bavarci bili potpuno nemoćni na "Etihadu" protiv Mančester sitija, koji je praltično već na prvoj utakmici četvrtfinala riješio sve dileme, jer je slavio 3:0.

Prvi gol, i to sjajan, dao je Rodri u 27. minutu, na 2:0 je povisio Bernardo Silva nakon velike greške Daja Upamekana, a konačnih 3:0 postavio Erling Haland u 76. minutu.

Moglo je da bude i ubjedljivije da nije bilo Jana Zomera, koji je sa nekoliko sepktakularnih odbrana sačuvao Bajern katastrofe.

Veliki korak ka italijanskom polufinalu napravio je Inter, koji je savladao Benfiku 2:0 u Lisabonu. Najveći dobitnik je osporavani Simone Inzagi, koji je fenomenalnom taktikom prizemljio "orlove".

Prvi gol je dao Nikolo Barela u 51. minutu glavom, pola sata kasnije je Romelu Lukaku postavio konačni rezultat iz penala.

"Nerazuri" će, ako sačvaju prednost, u polufinalu igrati sa boljim iz dvomeča Milan - Napoli.

22:43h

Nova šansa za Siti, ali je Zomer opet sjajno reagovao i zaustavio šut glaom Rodrija. Da nije bilo švajcarskog golmana, mogli su domaći da daju mnogo više od tri gola.

22:38h

Inter vodi 2:0 u Lisabonu! Gol iz penala je dao Romelu Lukaku.

22:37h

Penal za Inter! Žoao Mario je igrao rukom.

22:35h

Inter kontroliše sve u Lisabonu, a sada je Denzel Damfris mogao da "zatvori" utakmicu - prvi šut glavom mu je odbranio Vlahodimos, drugi nogom zaustavio Morato.

22:34h

Bajern je na rubu eliminacije, Erling Haland je povisio na 3:0 u 77. minutu, nakon što mu je Džon Stons spustio loptu glavom.

Gol pogledajte OVDJE.

22:33h

Zomer opet spasava Bajern, u 75. minutu odlično brani šut Hulijana Alvaresa.

22:27h

Siti vodi 2:0! Dajo Upamekano je po ko zna koji put pogriješio u 2. poluvremenu, Džek Griliš mu oteo loptu, dodao je Erlingu Halandu, koji je odlično centrirao, a Bernardo Silva glavom pogodio mrežu Jana Zomera.

Gol pogledajte OVDJE.

22:24h

Šansa iz kontre za Inter u 66. minutu, Vlahodimos brani šut Henriha Mhitarjana.

22:14h

Dijaš je u 57. minutu bio u šansi, ali Zomer brani.

22:13h

Velika šansa za Benfiku u 56. minutu, ali su defanzivci Intera u dva navrata sačuvali mrežu Onane.

22:12h

Šansu je imao i De Liht nakon kornera, ali je lopta pogodila u potiljak Dijaša. Da nije, vjerovatno bi završila u mreži.

22:10h

Sane je opet zaprijetio, ali Ederson odlično brani.-

22:08h

Inter je poveo u Lisabonu! Alesandro Bastoni je odlično centrirao, a najniži igrač "nerazura" Nikolo Barela glavom zatresao mrežu Odiseasa Vlahodimosa u 51. minutu.

Gol pogledajte OVDJE.

22:07h

Velika šansa za Liroja Sanea, a onda i potpuna zabuna u šesnaestercu Bajerna, ali ostaje 1:0.

SItuaciju pred golom Zomera pogledajte OVDJE.

21:48h

Poluvremena na prvim utakmicama, prvog dana četvrtfinala Lige šamiona: Mančester siti - Bajern 1:0, Benfika - Inter 0:0.

21:47h

Opasan udarac Sanea - pored gola, Siti ide na pauzu sa minimanlnim vođstvom protiv Bajerna.

21:45h

Inter sa stavom u Lisabonu - sam finiš prvog dijela, 0:0. Benfika bez mnogo opcija, gosti kontrolišu igru.

21:43h

Veliku šansu imao je Siti samo pet minuta nakon vodećeg gola, Zomer je, praktično ležeći, sa trave, odbranio udarac Gindogana.

21:27h

Kakav gol Rodrija! Španski vezista je u 27. minutu lijevom nogom sjajno plasirao loptu sa 20-ak metara i pogodio pod prečku. Zomer nije mogao ništa.

Gol pogledajte OVDJE.

Bonus video: