Noć koja se u Napulju čekala decenijama, Real se pita u Londonu

Revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona: Napoli želi da piše istoriju protiv Milana koji je u prvom duelu slavio 1:0, "kraljevski klub" gostuje Čelsiju nakon trijumfa 2:0 u Madridu

5319 pregleda 0 komentar(a)
Benaser je bio čovjek odluke u prvom meču Milana i Napolija, Foto: Beta/AP
Benaser je bio čovjek odluke u prvom meču Milana i Napolija, Foto: Beta/AP

Prije šest dana je Napoliju falio samo gol u prvih pola sata da kruniše sve dobro što je radio protiv Milana na "San Siru", ali bez Viktora Osimena priča je sasvim drugačija, kada on nije na terenu lider Serije A nema oštricu u napadu kojom bi pravio razliku.

Nedostatak pravog golgetera je Napoli surovo platio u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, izgubio je 1:0 i večeras na stadionu "Dijego Maradona" (21 sat) mora da pokaže da nema kompleks od “rosonera” koji su ga deklasirali u Napulju prije nešto više od dvije sedmice (4:0).

Liga šampiona je takmičenje u kojem Milan uvijek ponudi nešto ekstra, a od Napolija se očekuje da ponovi partije protiv Liverpula, Ajaksa, Rendžersa i Ajntrahta koje je dominantno pobjeđivao ove sezone u eliti.

SPALETI: OSIMEN IGRA

I kako stvari stoje, pobjedu će večeras tražiti sa Osimenom od prvog minuta nakon što je u subotu u remiju bez golova sa Veronom odigrao dvadesetak minuta.

"Trebalo mu je onih 20 minuta protiv Verone da bi uhvatio zalet za ovaj meč. Naravno da su nam sa Viktorom šanse veće, igraće", rekao je trener Napolija Lućano Spaleti.

Viktor Osimen, Napoli
foto: Reuters

Procenti da se gleda italijansko polufinale su veliki, zavise od Intera koji sjutra veče na "Meaci" brani pobjedu od 2:0 protiv Benfike...

"Italijansko polufinale - to znači jedan naš tim u finalu, bilo bi veliki uspjeh za sve. Ja se nadam da ćemo nakon ovog revanša mi biti tim koji će se spremati da nastavi da piše istoriju", poručio je Spaleti.

Napoli je u prvom susretu imao veliku šansu Hviče Kvarachelije već u prvom minutu, potom je opasan bio i Eljif Elmas, pa dva puta Đovani di Lorenco.

Promašaji su mogli skupo da ga koštaju, jer je kasnije i Milan, koji je posljednjih 15 minuta imao igrača više, propuštao šanse da dođe do veće prednosti pred revanš.

"Očekivao sam baš ovakav dvomeč, jer je Milan navikao da igra važne utakmice u Ligi šampiona. U prvom susretu smo mu bitno olakšali posao, jer nam je nedostajalo mirnoće u presudnim momentima. U drugom meču to mora da se promijeni, neophodno je da energija bude prava", istakao je Spaleti.

MILAN SPREMAN ZA VRELU ATMOSFERU

Da je u Napulju sve podređeno borbi za plasman u polufinale govori i pomirenje navijača i predsjednika Aurelija de Laurentisa.

Pristalice Napolija su, naime, bojkotovale prvenstveni meč sa Milanom (bile su na stadionu, ali nisu navijale) zbog cijena ulaznica koje su određene za večerašnji revanš.

"Srećan sam što je tako, podrška nam znači puno i treba nam pozitivna atmosfera", dodao je Spaleti.

U Milanu znaju da ih čeka pakao na jugu Italije, ali nema straha.

"Imamo prednost koja jeste i nije bitna. Rezultat 1:0 nam pomaže da mirnije uđemo u meč, ali Napoli je tim koji ove sezone u Ligi šampiona u prosjeku daje tri gola. Jasno je da u 180 minuta moramo da zaslužimo prolaz, ne u 90", rekao je trener Milana Stefano Pioli.

Osimen je igrač koji nekako mora da se zaustavi.

"Lopta treba da dođe do njega da bi bio opasan. Moramo da budemo agresivni na svakom dijelu terena, jer Napoli napada sa svih strana", kazao je Pioli.

ANĆELOTI OPREZAN

Kako igra Čelsi ove sezone i koliko je Real moćan u Ligi šampiona, jasno je ko je favorit za plasman u polufinale.

Karlo Anćeloti
foto: Reuters

"Kraljevski klub" pred revanš na “Stamford bridžu” ima sigurnih 2:0 iz Madrida.

"Vodio sam Čelsi, znam kakva je atmosfera na tom stadionu i svi smo svjesni da nije tako jednostavno kao što izgleda", kaže Anćeloti.

Čelsi je sa Frankom Lampardom na klupi izgubio sva tri meča (Vulverhempton, Real, Brajton), pitanje je koliko je realno da se pokrene baš večeras.

"U ovom momentu nam nedostaju osnovne stvari u igri na kojima moramo da radimo", istakao je Lampard.

Bonus video: