Preminuo potpredsjednik FSCG Vladan Vučelić

Vladan Vučelić biće sahranjen u srijedu u Podgorici

66891 pregleda 172 reakcija 47 komentar(a)
Vladan Vučelić, Foto: Boris Pejović
Vladan Vučelić, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Vladan Vučelić preminuo je danas u Podgorici u 60. godini.

Veliki dio svog radnog vijeka Vučelić je proveo i u fudbalu.

Dugo godina je bio predsjednik fudbalskog kluba Budućnost, nalazio se na čelu podgoričkog kluba kada su "plavi" 2004. godine izborili povratak u tadašnju Prvu ligu Srbije i Crne Gore, a godinu kasnije odigrali i nezaboravne mečeve u Intertoto kupu sa španskim Deportivom iz La Korunje, koju su i pobijedili u revanšu.

Obavljao je i visoke funkcije u FSCG, bio je član Izvršnog odbora još od 2001, godine, potpredsjednik Saveza, a sve do posljednjeg dana obavljao je i ulogu predsjednika Udruženja klubova FSCG - Centar, nekadašnje Srednje regije.

Vladan Vučelić je rođen 8. marta 1964. godine. Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Obavljao je više važnih funkcija u organima Glavnog grada. Bio je zamjenik gradonačelnika Glavnog grada, direktor Komunalnog preduzeća, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, direktor Agencije za izgradnju Podgorice, direktor Vodovoda.

Bio je i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore.

Odbor direktora Luke Bar imenovao ga je 2018. godine za izvršnog direktora.

U DPS-u u dva mandata bio je predsjednik Odbora Glavnog grada, višegodišnji član Glavnog odbora DPS Crne Gore, Izvršnog odbora Glavnog grada, Odbora DPS-a Glavnog grada.

Iz DPS-a je saopšteno da će komemorativna sjednica povodom smrti Vučelića, biti održana 19. aprila u 9 časova, u Skupštini Glavnog grada. Sat ranije, komemoracija će biti održana i u Kući fudbala, saopšteno je iz FSCG.

Vladan Vučelić biće sahranjen u srijedu u Podgorici.

Bonus video: