Da je umjesto Sitija zvao Čelsi, Mendi bi ostao u Monaku

"Dobio je šansu koju je čekao - da igra u ligi o kojoj je sanjao, sa menadžerom s kojim je maštao da radi...", kaže Vasiljev
0 komentar(a)
Benžamin Mendi Mančester siti, Foto: Reuters
Benžamin Mendi Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.09.2017. 15:43h

Lijevi bek Benžamin Mendi je jedan od igrača za kojeg je od starta ljeta bilo planirano da ostane u Monaku.

Ipak, onog trenutka kada je stigla ponuda Mančester sitija postalo je jasno da će francuski šampion teško zadržati 23-godišnjeg fudbalera, jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji u Ligi šampiona prošle sezone.

Razlog - Mendijeva želja da radi sa Pepom Gvardiolom.

"Željeli smo da ostane, to smo i planirali. Sve je izgledalo jasno, ali onda se pojavio Siti", rekao je potpredsjednik Monaka Vadim Vasiljev.

"Prvo što sam rekao Mendiju bilo je: "Ostaješ sa nama". A onda mi je odgovorio: "Ali, želim u Siti i želim da radim sa Gvardiolom", prepričao je Vasiljev kako je tekao razgovor sa Mendijem.

To nije sve, igrač je po svaku cijenu htio da ode na "Etihad".

"Čak mi je i rekao da bi bez dileme ostao da je u pitanju Čelsi, a ne Siti. Ali, htio je po svaku cijenu da ode kod Gvardiole. Bio je iskren sa mnom, kao i ja sa njim. Onog momenta kada je Siti poslao ponudu koju smo tražili više nismo imali nijedan argument da zaustavimo transfer. Dogovorili smo se i pustili ga da ide, a Mendi je postao najskuplji defanzivac u istoriji", istakao je Vasiljev i dodao:

"Mendi je dobro dijete, ali nismo više ni smjeli da rizikujemo ako bi ostao, kako bi sve to podnio. Jer, dobio je šansu koju je čekao - da igra u ligi o kojoj je sanjao, sa menadžerom s kojim je maštao da radi...", kaže Vasiljev.

Siti je na kraju Mendija platio 52 miliona funti, a pored njega Monako su napustili i Bernando Silva (takođe pojačao Siti), Timue Bakajoko (Čelsi), Kilijan Mbape (Pari Sen Žermen), Valer Žermen (Marsej), Nabil Dirar (Fenerbahče)...

"Kneževi" su doveli našeg napadača Stevana Jovetića, stigli su i Balde Keita (Lacio), Juri Tilemans (Anderleht), Terens Kongolo (Fejnord), Adama Dijakabi (Ren)...

Bonus video: