Remi na "DG areni": Sutjeska treći put u finalu Kupa

Sutjeska danas u revanšu polufinala remizirala sa Dečićem (1:1) i ukupnim rezultatom 4:1 se plasirala u finale, koje je na programu 30. maja

16977 pregleda 39 reakcija 10 komentar(a)
Novica Eraković i Vuk Striković (arhiva), Foto: FSCG
Novica Eraković i Vuk Striković (arhiva), Foto: FSCG

Treći put u istoriji fudbaleri Sutjeske će igrati u finalu Kupa Crne Gore - nakon pobjede u prvom meču (3:1), Nikšićani su danas u revanšu polufinala na "DG areni" remizirali sa Dečićem (1:1) i ukupnim rezultatom 4:1 zakazali duel sa tivatskim Arsenalom 30. maja u Podgorici.

Mogla je Sutjeska i danas do pobjede, vodila je sa igračem više nakon pogotka Vuka Strikovića, ali je Dečić preko Draška Božovića postigao gol i u revanšu ostao neporažen.

Na početku utakmice Dečić je imao veći posjed lopte, ali je Sutjeska prva uputila udarac u okvir gola - u 10. minutu je šutirao Tajron Konrad, a odbranio Dušan Marković.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu Dečić je imao u 22. minutu kada je sa oko 16 metara Boris Cmiljanić dobro šutirao, ali je odlično intervenisao Suad Ličina.

Sedam minuta nakon šanse Cmiljanića, Dečić je ostao sa igračem manje - Novica Eraković je na sredini terena osvojio loptu, odmah u kontru lansirao Dušana Živkovića, kojeg je oborio Pjeter Ljuljđuraj. Fudbaler Dečića je dobio crveni karton, jer je bio posljednji igrač u odbrani.

Dva minuta kasnije Sutjeska je stigla do prednosti. Napad je tekao sa desne strane, lopta je došla do Marka Matanovića, koji je asistirao Strikoviću, a napadač Nikšićana pogodio kontra ugao Markovićevog gola.

Dečić je do kraja prvog dijela imao šansu preko Olivera Šarkića, a do izjednačenja stigao u 51. minutu kada je gol postigao Draško Božović. Golu Božovića prethodio je pas Anta Babića do Srđana Krstovića, koji se okliznuo, pa nije uspio ni da primi loptu. Poklon je iskoristio Šarkić, asistirao Božoviću, koji je još jednu dobru utakmicu krunisao pogotkom.

Mogla je Sutjeska nakon primljenog pogotka brzo do novog vođstva, ali je u 58. minutu nakon asistencije Matanovića, Konrad u situaciji jedan na jedan bio neprecizan. Sjajno je reagovao Marković i odbranio.

Ekipa Nenada Brnovića ima priliku da osvoji drugi trofej Kupa. Sutjeska je 2007. godine u finalu izgubila od Rudara (2:1), dok je deset godina kasnije golom Miljana Vlaisavljevića savladala Grbalj (1:0).

Sa druge strane, Dečić neće treći put zaredom igrati u finalu, nakon što je prethodne dvije godine oba puta gubio od Budućnosti.

Bonus video: