Brazilci više ne kriju: Čekaćemo Anćelotija koliko god treba

"Ako ne dobijemo pozitivan odgovor, onda idemo na plan B", kaže prvi čovjek CBF-a Ednaldo Rodrigeš

7049 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbalska federacija Brazila (CBF) želi Karla Anćelotija - to više nije tajna.

Ali, makar iz izjava prvog čovjeka CBF-a može da se zaključi da Italijan još nije pristao da postane selektor "karioka".

Mediji mjesecima spekulišu da će Anćeloti na ljeto preuzeti Brazil, on je to više puta demantovao izjavom da "poštuje ugovor sa Realom koji mu ističe narednog ljeta" i da će "ako se bude pitao ostati do 2034. godine".

"Želimo Anćelotija zato što je osvojio sve, zato što je sjajan čovjek i jer je dostojan klupe Brazila. Poštujemo etiku, ne želimo da prilazimo nikom ko ima ugovor", rekao je predsjednik Ednaldo Rodrigeš.

Anćeloti je definitivno više od ideje za Brazil.

"Volio bih da objavimo ime selektora do kraja maja, ali to se neće desiti",istakao je Rodrigeš.

Brazilci navodno čekaju najkasnije do 10. juna i finala Lige šampiona u kojem bi mogao da učestvuje Real (u polufinalu se sastaje sa Mančester sitijem).

Nakon toga bi krenuli u "napad" na legendu Milana i Reala.

"Zašto baš Anćeloti? Ne želim da omalovažavam naše trenere, ali njegov rad pratim odavno. On je uvijek kroz karijeru poštovao brazilske igrače, jako ih cijeni i zna da izvuče najbolje iz njih. Pričaćemo sa Anćelotijem kada za to bude momenat. Ako ne dobijemo pozitivan odgovor, onda idemo na plan B", zaključio je Rodrigeš.

Bonus video: