Inzagi pred milanski "evro derbi": Igrao Leao ili ne - to neće uticati na naš plan

"Želimo da vjerujemo i da se nadamo da ova dva meča mogu da nam donesu finale koje je u avgustu izgledalo kao san"

6541 pregleda 0 komentar(a)
Inzagi na treningu Intera, Foto: Reuters
Inzagi na treningu Intera, Foto: Reuters

Milan i Inter ponovo će se naći u klinču, ponovo će između sebe (kao 2003) odlučiti ko će ići u finale Lige šampiona.

Prvi meč polufinala Uefinog elitnog takmičenja igra se sjutra (srijeda, 21h), a formalni domaćin je Milan, koji će možda biti žestoko oslabljen neigranjem portugalskog maestra Rafaela Leaoa.

"Svi znamo njegove kvalitete, bićemo oprezni ako bude igrao, ali situacija sa njim neće uticati na naš plan igre. Milan je jako dobro vođen tim, sreli smo se mnogo puta i oni nisu samo samo startnih 11, jer tamo svi igraju i daju svoj doprinos", rekao je trener Intera Simone Inzagi na pres konferenciji, a prenosi novinar Đanluka di Marcio.

Leao se povrijedio za vikend u meču Serije A i prema posljednjim informacijama iz Italije, iako se ne radi o ozbiljnoj povredi, male su šanse da će zaigrati u prvom meču.

Pred milanski "evro derbi" Inter i Milan su odradili rimske rivale Romu i Lacio u Seriji A.

"Ne možemo da bježimo od važnosti ovog meča - želimo da se suočimo sa tim na najbolji mogući način. Moraćemo da koristimo i glavu i srce. Za srce ne sumnjam, ali moraćemo da budemo dobri i kada je glava u pitanju", smatra Inzagi.

Očekivano, trener Intera nije otkrivao formaciju.

"Biće nezgodno izabrati pravu - u veznom redu i u napadu imam mogućnost da biram, ali na spoljnim pozcijima - s obzirom na povredu Robina Gosensa - imamo ograničenije rotacije. Nadamo se da ćemo oporaviti Danila D'Ambrozija, koji će nam donijeti više rotacija".

Inter tokom sezone nije blistao u Seriji A, ali su dva meča Lige šampiona mnogo uticala na mentalitet ekipe.

"Nakon što smo prošli grupnu fazu protiv Barselone i Bajerna, ekipa je stekla svijest koliko vrijedi i koliko može", kaže Inzagi.

Ipak, realan je da na početku sezone niko nije mogao da zamisli priču kakva se kasnije dogodila u Ligi šampiona.

"Želimo da vjerujemo i da se nadamo da ova dva meča mogu da nam donesu finale koje je u avgustu izgledalo kao san", zaključio je Inzagi.

Bonus video: