Majstor Gindogan, gol-mašina Leva

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend

5149 pregleda 0 komentar(a)
Postigao je 21 gol u La Ligi ove sezone: Levandovski, Foto: Reuters
Postigao je 21 gol u La Ligi ove sezone: Levandovski, Foto: Reuters

Robert Levandovski je imao kriznih trenutaka u prvoj sezoni u dresu Barselone, ali kada se podvuče crta opravdao je renome zbog kojeg su ga Katalonci toliko dugo jurili. Poljak je u La Ligi postigao 21 gol i najzaslužniji je što je “blaugrana” poslije tri godine vratila titulu u Kataloniju.

Leva i Barsa nisu uspjeli u Evropi, ispali su rano iz Lige šampiona i Lige Evrope, ali sada makar znaju šta im je najveći izazov naredne sezone.

Evropski fudbalski vikend je obilježio i Ilkaj Gindogan, dvostruki strijelac za Mančester siti protiv Evertona. Oba gola Njemca su bila fantastična - prvi akrobatski preko glave, a drugi iz slobodnog udarca.

GOLMAN

Bentli (Vulverhempton) - nije sačuvao “vukove” protiv Mančester junajteda, ali je uradio dovoljno da njegov tim ne doživi debakl. Bilo je to fantastično izdanje na velikoj sceni bivšeg čuvara mreže Bristol sitija.

ODBRANA

Visnjevski (Specija) - najavio je veliku pobjedu protiv Milana - Specija vjeruje u opstanak nakon što je srušila “rosonere”.

Orban (Lajpcig) - ništa nije bilo jednostavno za Lajpcig u duelus sa Verderom. Bio je u minusu do finiša, Mađar je izjednačio i pokazao put ka preokretu. Lajpcig grabi ka plasmanu u Ligu šampiona.

SREDINA

Gindogan (Mančester siti) - majstorska partija na “Gudisonu” i dva fenomenalna gola pomogla su Sitiju da prođe jedan od težih izazova do kraja sezone. Kako stvari stoje, titula ostaje na “Etihadu”.

Mari (Valensija) - “slijepi miševi” vide opstanak u La Ligi poslije trijumfa u Vigu. Mladi vezista je zatresao mrežu Selte u 88, desetak minuta pošto je kročio na teren...

Paje (Marsej) - Marsej je tim koji uvijek ima majstore, Paje je jedan od njih. Odlična sezona velikana koji vodi Igor Tudor gotovo sigurno neće donijeti titulu prvaka Francuske, ali Marsej želi da bude makar drugi, iza nedodirljivog Pari Sen Žermena.

NAPAD

Levandovski (Barselona) - u nedjelju je dao dva gola Espanjolu i stavio tačku, titula prvaka Španije je utješna nagrada za evropske neuspjehe i ima veliki pečat poljskog bombardera.

Lukaku (Inter) - u seriji je odličnih izdanja i što je najvažnije za Inter - Lukaku postiže golove, ali i asistira. Belgijanac je bio dvostruki strijelac protiv Sasuola u pobjedi kojom je Inter otvorio vrata Lige šampiona.

Sterling (Čelsi) - pogodio je poslije više od dva mjeseca, to je uradio dva puta u remiju “plavaca” sa Notingem forestom.

Mitrović (Fulam) - povratak nakon suspenzije je obilježio golom - zatresao je mrežu Sautemptona za 2:0 i ozvaničio ispadanje “svetaca” u Čempionšip.

Marsijal (Mančester junajted) - dočekao je odličnu asistenciju Antonija i rutinski postigao vodeći gol protiv Vulverhemptona. Na neki način je odmijenio povrijeđenog Markusa Rašforda.

Bonus video: