Inter ili Fiorentina? Borba za trofej i evropska predigra

Na rimskom "Olimpiku" večeras (21) finale Kupa Italije

4670 pregleda 0 komentar(a)
Lautaro Martines (Inter), Foto: ALBERTO LINGRIA
Lautaro Martines (Inter), Foto: ALBERTO LINGRIA

Posljednji tim koji je odbranio trofej u Kupu Italije bio je Juventus - ekipa iz Torina je u najmasovnijem takmičenju bila najbolja 2015, a onda 2016, 2017. i 2018. godine.

Nakon toga, pehar Kupa osvajala su četiri različita tima - prvo Lacio, a onda Napoli, opet Juventus i Inter, koji je prošle godine osvojio trofej.

Ove sezone “nerazuri” imaju priliku da odbrane pehar - tim Simonea Inzagija večeras (21) na rimskom “Olimpiku” u finalu igra protiv Fiorentine.

Biće to utakmica za trofej, ali i velika evropska predigra za oba sastava - Fiorentinu 7. juna u Pragu čeka finale Lige konferencija protiv Vest Hema, a Inter samo tri dana kasnije veliko finale Lige šampiona u Istanbulu protiv Mančester sitija.

Obje ekipe su tokom vikenda u Seriji A igrale u kombinovanim sastavima, spremajući se pred predstojeće velike mečeve. Inter je, sa igračem manje, poražen od Napolija (3:1), dok je Fiorentina remizirala u gostima sa Torinom (1:1). Gol za “violu” na toj utakmici postigao je Luka Jović, koji bi, smatraju mediji na Apeninima, mogao da bude džoker Vinćenca Italijana na večerašnjem meču.

13

utakmica odigrali su Inter i Fiorentina u Kupu Italije, ali se nikada nisu sastali u finalu. Obje ekipe upisale su po pet pobjeda, a tri meča završena su neriješeno

A glavni adut “neroazura” biće Lautaro Martines. Argentinac je jedini igrač Intera koji je ove sezone odigrao makar minut na svakom meču u svim takmičenjima. A odigrao je 53 utakmice. Postigao je 25 pogodaka i izjednačio lični rekord. Od dolaska u Inter je tri puta bio strijelac protiv Fiorentine.

Navijači “nerazura” mnogo očekuju i od Nikola Barele. Upravo je protiv Fiorentine, prije tri godine u četvrtfinalu, Barela postigao prvi gol u Kupu Italije u karijeri.

A bitnu ulogu bi mogao da ima i Federiko Dimarko, koji je protiv Napolija ušao u igru, asistirao Rumeluu Lukakuu i potvrdio dobru formu.

Biće ovo i osmi put da Inzagi vodi jednu ekipu u meču za trofej. Italijan je u trenerskoj karijeri vodio još Lacio. Osvojio je dva Kupa i četiri Superkupa.

Fiorentina na pehar Kupa čeka od 2001. godine

Bonus video: