Četiri osobe koje su na most okačile lutku sa likom Vinisijusa puštene iz pritvora

Incident se dogodio 26. januara uoči derbi utakmice gradskih rivala Atletika i Reala, ali je policija tek u utorak uhapsila počinioce, poslije velikog nezadovoljstva javnosti i novih uvreda na rasnoj osnovi koje je dobio Vinisijus tokom utakmice za vikend protiv Valensije

5040 pregleda 0 komentar(a)
Vinisijus, Foto: Reuters
Vinisijus, Foto: Reuters

Četiri osobe optužene da su okačile lutku sa likom fudbalera Real Madrida Vinisijusa Žuniora da visi sa mosta na autoputu puštene su danas iz pritvora, ali su i dalje pod istragom za počinjeni zločin iz mržnje.

Španski sudija zabranio im je da pokušaju da komuniciraju sa Vinisijusom. Oni su takođe dobili privremenu zabranu prilaska od jednog kilometra oko stadiona Real Madrida i objekata za trening i da na istoj udaljenosti priđu oko bilo kog fudbalskog stadiona četiri sata prije i četiri sata poslije utakmice u španskom prvenstvu.

U saopštenju suda navodi se da se protiv te četiri osobe vodi istraga zbog pokušaja da naruše moralni integritet brazilskog fudbalera. Kako se dodaje, te osobe su odlučile da ne odgovaraju na pitanja sudije na prvom pojavljivanju pred sudom, u skladu sa svojim ustavnim pravima.

Incident se dogodio 26. januara uoči derbi utakmice gradskih rivala Atletika i Reala, ali je policija tek u utorak uhapsila počinioce, poslije velikog nezadovoljstva javnosti i novih uvreda na rasnoj osnovi koje je dobio Vinisijus tokom utakmice za vikend protiv Valensije.

Takođe u utorak policija je pritvorila tri osobe koje su vrijeđale Vinisijusa na Mestalji, ali su one ubrzo puštene.

Otkako je prije pet godina 22-godišnji Vinisijus iz Brazila prešao u Real, navijači su ga često vrijeđali na rasnoj osnovi.

Bonus video: