Dembele debituje za Barselonu

Njegovom predstavljanju 28. avgusta na Kamp Nou prisustvovalo je više od 17.000 navijača.
0 komentar(a)
Osman Dembele, Foto: Reuters
Osman Dembele, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.09.2017. 12:30h

Novi fudbaler Barselone Osman Dembele najvjerovatnije će debitovati za taj klub u subotu u gradskom derbiju protiv Espanjola.

"Da li će uspjeti da postigne gol u subotu", navodi se na sajtu Barselone uz komentar da bi Dembele mogao da se nadje na listi igrača koji su golovima debitovali za klub u Primeri na Kamp Nou, zajedno sa Johanom Krojfom, Dijegom Maradonom, Ronaldinjom, Romariom i Rivaldom.

Dembele je krajem avgusta za 105 miliona eura iz Borusije iz Dortmunda prešao u Barselonu, a transfer bi mogao da dostigne cijenu i do 150 miliona. On je doveden kao zamena za Nejmara, koji je za rekordan transfer od 222 miliona eura prešao u Pari Sen Žermen.

Njegovom predstavljanju 28. avgusta na Kamp Nou prisustvovalo je više od 17.000 navijača.

Barselona je navela da je Dembele jedna od najtalentovanijih mladih zvijezda evropskog fudbala i igrač koji ima zlatnu budućnost.

Dembele nije želio da ga uporedjuju sa Nejmarom, rekavši da je Brazilac jedan od najboljih igrača na svijetu, a da je on "samo mlad igrač koji se svakoga dana trudi da nešto nauči".

Francuski fudbaler nije krio uzbudjenje što će igrati sa Lionelom Mesijem, koga je nazvao "najboljim u istoriji".

Osim Dembelea Barselona nije uspjela da dovede nijedno zvučno ime, pošto nije postigla dogovor sa Juventusom o transferu Paola Dibale i Pari Sen Žermenom o dolasku Anhela Di Marije.

Na Kamp Nou su ovog ljeta došli Djerar Deulofeu iz Evertona i Brazilac Paulinjo, koji je došao iz Kine.

"Mnogo očekujemo od Dembelea. Uložili smo veliki napor da ga dovedemo. On je igrač za budućnost, ali i sada može mnogo da nam donese", rekao je sportski direktor Barselone Roberto Fernandes.

Bonus video: