Inzagi: Siti pokazuje moć i u porazima, moramo da trčimo više i pametnije

"Trebaće nam nekoliko "ekstra kilometara" protiv tima kakav je Siti, ali ako želimo da pišemo istoriju - moramo da uradimo nešto više na terenu od protivnika", kaže trener Intera

7195 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Interova kampanja u Ligi šampiona je počela "grupom smrti", u kojoj su još bili Bajern, Barselona i Viktorija Plzenj.

"Nerazuri" su u dvomeču izbacili Barsu i poslali je u Ligu Evrope, a pola godine kasnije imaju šansu da osvoje četvrtu titulu u Ligi šampiona - da bi to i uspjeli moraju da sruše Mančester siti u sjutrašnjem finalu u Istanbulu (21 sat).

"Znamo kakav meč nam je potreban protiv najboljeg tima u Evropi. Siti je pokazao koliko je moćan čak i kada je gubio, a svi znamo da je rijetko to bio slučaj", rekao je trener Intera Simone Inzagi.

"Daćemo sve, ovo nam je 57. utakmica u dugoj sezoni, ali smo činili sve da do nje dođemo. Imali smo uspone i padove, ali smo zasluženo stigli do Istanbula", poručio je Inzagi.

Ključ meča je u veznom redu, vjeruje Inzagi.

"Tu su najvažnije zone. Moramo da trčimo kao nikada, ali i da koristimo srce i mozak na pravi način. Trebaće nam nekoliko "ekstra kilometara" protiv tima kakav je Siti, ali ako želimo da pišemo istoriju - moramo da uradimo nešto više na terenu od protivnika", dodao je Inzagi.

Inter je autsajder.

"S te strane nismo pod pritiskom, ali svaki tim u finalu želi da pobijedi. Srećan sam što imam ovakvu grupu igrača uz sebe i ne bih ih mijenjao ni za kog na svijetu", zaključio je trener Intera.

Bonus video: