Dalić: Došli smo da osvojimo medalju

Hrvatska sjutra (20.45) protiv Holandije igra polufinale Lige nacija

4370 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Zlatko Dalić je na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči polufinala Lige nacija poručio da su "vatreni" stigli u Holandiju po medalju.

"Bez obzira kako se završi ovaj turnir, osam, devet dana smo radili sjajno, sa puno energije i motiva, kao da je početak sezone, a ne kraj," rekao je Dalić, a prenijela HINA.

"Došli smo na završni turnir i želimo da uživamo. Plasman među četiri reprezentacije je veliki rezultat, ali to naravno želimo da poboljšamo sa medaljom. Neće biti lako, očekuje nas domaćin koji je bio vrh svjetskog fudbala i sada se vraća na stare pozicije," dodao je nastavivši:

"Mi smo došli da osvojimo medalju, napravimo što bolji rezultat. Želimo da ispišemo istoriju, spremni smo za velike stvari, daćemo sve od sebe," naglasio je on.

Dalić naravno, nije želio da govori o sastavu koji će sutra istrčati na stadion holandskog prvaka Fejnorda, ali mu je zasmetalo što mediji stalno pišu o tome.

"Vi ste ih iznenadili, ne ja. Vraćam se na istu temu, objavljuju se sastavi, ali to je vaš posao. Telefoni rade, zove se i pita se, to je vaše. Hvala vam na tome", rekao je Dalić.

On je otkrio da će Marcelo Brozović biti u sastavu i kako je spreman premda je u subotu igrao finale Lige šampiona.

"Svi smo navijali za Broza, znate kakav je, spreman je i motivisan. On nikada nije bio upitan. Igrao je sjajno u finalu, očekujem da će to ponoviti i sjutra", reka je on.

Dalić je poručio kako je ekipa motivisana i spremna.

"Liga nacija nam u prve dvije sezone nije legla, imali smo dosta poraza, teških iskustava. Sada smo napravili sjajan rezultat i ovde smo sa velikim ambicija kao i ostale reprezentacije. Biće dosta naših navijača, želimo ispistati istoriju. Nema razloga za kalkukcije, idemo maksimalno pokušati napraviti dobar rezultat," poručio je hrvatski strateg.

Bonus video: