Kad se proslaviš u tridesetim: Heroj "furije" Hoselu stiže u Real Madrid

Momak koji je u martu sa skoro 33 godine odigrao prvi meč za Španiju i na debiju za dva minuta sa dva gola srušio Norvešku, sinoć je nakon četiri minuta u igri otpisao i Italiju u polufinalu Lige nacija

2840 pregleda 0 komentar(a)
Hoselu slavi gol portiv Italije u polufinalu LN, Foto: Reuters
Hoselu slavi gol portiv Italije u polufinalu LN, Foto: Reuters

Hose Luis Mato Sanmartin ili jednostavnije Hoselu, jedna je od onih posebnih fudbalskih priča.

Španac koji je prije 33 godine rođen u Štutgartu, šansu u velikom Real Madridu dobio je 2011, ali je tada nije iskoristio. Nakon toga je "lutao", nosio dresove Hofenhajma, Ajntrahta, Hanovera, Stouka, Deportivo La Korunje, Njukasla i Alavesa... Činilo se da od vrhunske karijere nema ništa, ali...

Sezona za nama primijenila je njegov život u potpunosti. Iako je nedavno ispao iz Primere sa Epsanjolom, Hoselu je bio treći strijelac španskog šampionata i to iza Roberta Levandovskog i Karima Benzeme, a ono što je uradio u dresu reprezentacije Španije posebno će se pamtiti.

Najprije je u martu postao najstariji debitant "furije" od 2006, a onda je na tom debiju protiv Norveške (u kvalifikacijama za EURO 2024) na "La Rosaledi" u Malagi ušao sa klupe i za dva minuta sa dva gola potpisao pobjedu (3:0) ekipe Luisa de la Fuentea.

Čuda su se nastavila i nepuna tri mjeseca kasnije. Španija se sinoć u polufinalu Lige nacija mučila sa Italijom, a onda je De la Fuente ponovo u finišu (84. minut) u igru poslao Hoselua, koji je samo četiri minuta kasnije zatresao mrežu "azura" i "furiju" odveo u veliko finale sa Hrvatskom.

Ni tu čudima i lijepim pričama vezanim za ovog momka u njegovim tridesetim godinama nije kraj. Kako su danas objavili španski mediji, Real Madrid i Hoselu su dogovorili lične uslove i ovaj fudbaler će se nakon 12 godina vratiti u prijestonicu Španije.

Ugovor sa Realom potpisaće naredne sedmice.

Bonus video: