Dalić: Znamo šta znači Španija, ali želimo zlato kao krunu

Hrvastak sjutra u Roterdamu u fianlu Lige nacija igra sa Španijom (20,45 h)

3539 pregleda 3 komentar(a)
Dalić vjeruje da Hrvatska može do pobjede, Foto: Reuters
Dalić vjeruje da Hrvatska može do pobjede, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić kazao je danas u Roterdamu da bi osvajanje Lige nacija bila "kruna" za njegov tim.

"Mislim da su šanse 50:50, polufinala treba zaboraviti. Postavićemo se drugačije i mi i oni, teško je govoriti o favoritima... Zlato bi bila kruna za Luku (Modrića), za sve starije igrače, za cijelu ekipu i stručni štab, mene, za sve naše navijače", rekao je Dalić, prenosi Hina.

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Španije sastaju se sjutra u Roterdamu u finalu Lige nacija.

Dalić je naveo da su svi igrači zdravi i spremni i da može da računa na sve za sjutrašnje finale.

"Vidjećemo da li će biti promjena u sastavu. Ne sumnjam da ćemo biti pravi. Finale će biti velika utakmica, a vjerujem da ćemo dati maksimum i da će to biti dovoljno za prvo mesto. Želimo da uživamo u finalu, želimo da uživamo u fudbalu", rekao je Dalić.

Hrvatska je u polufinalu pobijedila Holandiju posle produžetaka sa 4:2.

"Iza nas je 120 minuta teške borbe, ali pokazali smo da možemo da se vratimo. Pokušaćemo da završimo sve u 90 minuta, ali imamo spremne igrače na klupi koji jedva čekaju da uđu u igru. Od sedam produžetaka koje smo igrali, šest puta smo dobili što pokazuje našu mentalnu snagu i karakter", dodao je Dalić.

Dalić je naveo da stil nove, mlade Španije koju predvodi novi selektor ostao isti.

"Nije se promijenio stil, i dalje imaju brze igrače, igraju s velikim posjedom lopte. Teži se igri, teži se pasu, znamo šta nas čeka. Imamo iskustvo iz Kopenhagena sa posljednjeg Evropskog prvenstva. Igraju tehnički kvalitetan fudbal, pokušavaju da naprave višak preko bokova. Sve smo prošli, sve smo već vidjeli", rekao je Dalić.

Finale Lige nacija Španija - Hrvatska na programu je sjutra od 20.45.

Bonus video: