Poraz mlade reprezentacije, Poljska slavila nakon preokreta

Crna Gora vodila golom Janjića, oba gola za Poljsku postigao Vlodarčik - 2:1

11714 pregleda 8 komentar(a)
Nikola Janjić (arhiva), Foto: FSCG
Nikola Janjić (arhiva), Foto: FSCG

Nakon poraza od Bugarske, mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore izgubila je večeras od Poljske (2:1) u drugom prijateljskom meču u junskom ciklusu.

Odlično je Crna Gora počela utakmicu, vodila golom Nikole Janjića, ali je Poljska preko Voldarčika preokrenula i sačuvala pobjedu.

"Jedna korisna provjera. Svjesno smo izabrali jake protivnike. Mislim da smo u prvom poluvremenu dobro igrali, pravili visoki presing, na vrijeme postigli gol... Znali smo odakle prijeti opasnost. U drugom poluvremenu je bio visok ritam, koji nismo mogli da ispratimo. Dali smo priliku momcima, imamo dobru grupu talentovnaih fudbalera, daćemo sve od sebe da u kvalifikacijama napravimo dobar rezultat", rekao je nakon meča član stručnog štaba Mirko Raičević za RTCG.

Janjić je već u šestom minutu postigao gol - izborio se za jednu loptu na desnoj strani, potom šutirao sa oko 16 metara i lijepo poslao loptu u mrežu.

Upravo je fudbaler Osijeka bio najopasniji igrač "sokola", konstantno je prijetio, kreirao šanse, ali se večeras zaustavio na jednom golu.

Vođstvo Crne Gore trajalo je šest minuta - napad Poljske je u 14. minutu tekao sa desne strane, a onda je Vlodarčik iz drugog pokušaja savladao Ivezića.

Nakon postignutog gola Poljaci su počeli da preuzimaju inicijativu, uglavnom napadali sa desne strane i imali šansu u 36. minutu, ali je Bjeganski sa ivice šesnaesterca bio neprecizan.

I Crna Gora je prijetila u prvom poluvremenu, Milan Vukotić je nakon kombinacije sa Vukom Strikovićem šutirao sa distance, ali je bio neprecizan.

U nastavku je Poljska bila opasnija, ali je i Crna Gora imala odlične prilike - nakon udarca Balše Vukotića defanzivci Poljske su izbacili loptu sa gol linije, a onda je nakon toga Vuk Striković sa pet-šest metara šutirao preko gola.

I nakon te dvije propuštene prilike stigla je kazna - u 79. minutu su kombinovali Kozlovski i Vlodarčik, odbrana Crne Gore je ispala, a napadač Gornjika postigao drugi gol.

Crna Gora kvalifikacije za Evropsko prvenstvo počinje 12. septembra u gostima protiv Jermenije.

"Poljska je odlična reprezentacija, Pružili smo dobar otopr, njihovi igrači igraju u jačim ligama, imaju veću minutažu. Ja sam tu da uradim ono što selektor od mene traži. Mislim da ćemo u kvalifikacijama biti pravi, nedostajali su nam neki igrači. Sve će da se namjesti u kvalifikacijama. Imamo velika očekivanja, na svakom meču ćemo ići na pobjedu", poručio je Janjić.

Bonus video: