Hadžibegiću opet koban Luksemburg, u BiH traže novog selektora

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i selektor Faruk Hadžibegić sporazumno su raskinuli saradnju

2948 pregleda 4 komentar(a)
"Zmajevi" su od četiri utakmice izgubili tri sa Hadžibegićem na klupi, Foto: twitter.com/NFSBiH
"Zmajevi" su od četiri utakmice izgubili tri sa Hadžibegićem na klupi, Foto: twitter.com/NFSBiH

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i selektor "A" reprezentacije Faruk Hadžibegić sporazumno su raskinuli saradnju, saopštio je danas taj savez.

"NS/FS BIH se zahvaljuje Faruku Hadžibegiću na radu, trudu i profesionalnom odnosu tokom svog angažmana u 'A' reprezentaciji BiH, te mu želi mnogo uspjeha u nastavku profesionalne karijere", navodi se u saopštenju.

Hadžibegić (65) je klupu BIH preuzeo u januaru ove godine, a smijenjen je posle loših rezultata u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Selekcija BiH poslije četiri utakmice i nedavnog poraza od Luksemburga u Zenici (0:2) zauzima četvrto mesto u Grupi J sa tri boda.

Hadžibegiću je ovo bio drugi mandat na klupi BIH, a selekciju je prvi put vodio od marta do oktobra 1999. Tokom trenerske karijere vodio je između ostalog francuske klubove Sošo, Troa, Dižon, Bastiju i Valensijen, kao i špansku ekipu Real Betis.

Od jula 2019. do decembra 2020. godine bio je selektor Crne Gore.

Mediji u BiH sa razočarenje pišu oHadžibegiću, navodeći kako je jedini uspio aizgubi dviej doamće utakmice od Luksemburga, prvi put na klupi "sokola".

U FS BiH nagalsili su da traže novog selektora. U medijima se spekuliše da bi to mogao biti Mladen Krstajić, koji se ne može pohvaliti rezultatima na klupi Bugarske.

Bonus video: