"Varvari" dočekali igrače Budućnosti, tražili ostavke Drobnjaka i Džudovića...

"Dobrodošlica" za šampiona po povratku sa Islanda

44610 pregleda 148 reakcija 89 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Prvi trening fudbalera Budućnosti po povratku sa Islanda nije bio uobičajen dan na poslu ni za koga u podgoričkom klubu.

To je zasluga najvatrenijih pristalica "plavih" koji su dočekali svoje ljubimce na Trening kampu na Starom aeodromu zahtijevajući odgovore poslije debakla i teškog poraza od Brejdablika (5:0) u finalu pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona.

Navijači žele promjene, a na današnjem "sastanku" su tražili ostavke sportskog direktora Anta Drobnjaka i trenera Miodraga Džudovića koji su bili prisutni na Kampu.

Tačnije, samo su ponovili ono što su napisali na transparentu koji su razvili nakon utakmice u petak u blizini stadiona pod Goricom na kojem je pisalo:

"Mijač, Drobnjak, Džudović... Mrš iz kluba", bila je poruka navijača crnogorskog šampiona.

Nakon teškog poraza, koji je Budućnost poslao u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, jedina reakcija iz kluba je bila izjava trenera Džudovića.

Bivši crnogorski reprezentativac je priznao da nije očekivao ubjedljiv trijumf protivnika, te pozvao čelnike kluba da mu dovedu pojačanja do početka domaćeg prvenstva koji je zakazan za 23. jul.

Između dvije sezone su "plave" napustili Marko Simić, Vasilije Terzić, Zoran Petrović, Arijel Lusero i Filip Knežević, a nova imena su Zvonko Ceklić, Ognjen Gašević, Miloš Brnović i Brazilac Stefano Almeida.

"Predstoji nam da konsolidujemo redove i da se što bolje pripremimo za start prvenstva koje dolazi prije Evrope. Objektivno, utakmica protiv Brejdablika nam je otvorila oči, potrebna su nam kvalitetna pojačanja na još nekim pozicijama. Nadam se da ćemo uspjeti da dovedemo neke igrače, a daljim radom treba prvo prvenstvo da otvorimo pobjedom, a onda da se pripremamo za dalje", rekao je Džudović za klupski sajt.

Budućnost je u periodu tranzicije, nakon što je predsjednik Veselin Mijač krajem maja najavio odlazak i naveo da će "i naredna četiri mjeseca rukovoditi klubom".

"Lokomotiva koja broji 120 zaposlenih i koja godišnje zahtijeva budžet između 2.200.000 i 2.500.000 eura će nastaviti da radi sigurno tokom naredna četiri mjeseca, jer ću kao predsjednik ispunjavati sve obaveze o finansijskom poslovanju", saopštio je tada Mijač.

Bonus video: