Kako se fudbalerke Njemačke spremaju za SP: Bioritam se još u avionu prebacuje na vremensku zonu Australije

Njemačke fudbalerke će već u Frankfurtu podesiti satove na australijsko vrijeme i na putovanju (preko Dubaija do Sidneja) koje će trajati skoro 24 sata ponašaće se kao da su već stigli u zemlju jednog od domaćina Svjetskog prvenstva

2713 pregleda 0 komentar(a)
Fudbalerke Njemačke tokom priprema za Mundijal, Foto: Reuters
Fudbalerke Njemačke tokom priprema za Mundijal, Foto: Reuters

Australija i Novi Zeland biće od 20. jula domaćini devetog Svjetskog fudbalskog prvenstva za dame, a kako bi jedan od favorita Njemačka spremna stigla na Mundijal razmišlja se još u avionu.

Možda zvuči čudno za naše podneblje, ali Fudbalski savez te zemlje angažovao je i "eksperta za spavanje" koji će biti zadužen da Damit Pop i drugarice bez problema promijene vremenske zone Njemačke i Australije i odmorne stignu na šampionat.

Kako piše "Bild" sve je "putničkim trikovima za titulu", pa će se već po ulasku u avion u Frankfurtu bioritam podesiti na vremensku zonu Australije koja je u odnosu na Njemačku osam sati naprijed.

Već tada njemačke fudbalerke će podesiti satove na australijsko vrijeme i na putovanju (preko Dubaija do Sidneja) koje će trajati skoro 24 sata ponašaće se kao da su već stigli u zemlju jednog od domaćina Svjetskog prvenstva.

To će se posebno odnositi na jelo i spavanje, jer kako pomenuti ekspert smatra fudbalerke Njemačke moraće tijelo da natjeraju da se odmara kada je u Sidneju noć.

Na tako dugim putovanjima, avio kompanije uglavnom zamračuju prozore, a ukoliko toga ne bude dame iz Njemačke koristiće maske za oči.

Koliko je sve isplanirano pokazuje i savjet da se kafa ne pije u određenom vremenu, jer može da utiče na san.

Bonus video: