Pulišić je novi "rosonero": Uzbuđen sam što sam tu

Reprezentativac SAD će sa Milanom potpisati četvorogodišnji ugovor

3096 pregleda 1 komentar(a)
Pulišić, Foto: Reuters
Pulišić, Foto: Reuters

Potencijalno veliko pojačanje stiglo je na "San Siro" - američki maestro koji u Čelsiju nije do kraja uspio da pokaže sav talenat novi je fudbaler Milana.

Kako je objavio Fabricio Romano, Amerikanac hrvatskih korijena jutros je sletio u Lombardiju, tokom dana su zakazani medicinski testovi, nakon čega će potpisati četvorogodišnji ugovor sa Milanom.

"Upravo sam stigao u Milano, uzbuđen sam što sam tu, jedva čekam da sve krene", poručio je Pulišić u kratkoj video poruci sa aerodroma koju je Milan objavio na Instagramu.

Pulišić (24) je rođen u Pensilvaniji, a još u mlađim kategorijama otkrila ga je Borusija Dortmund. Na "Vestfalenu" je pokazao da se radi o ogromnom potencijalu, pa je uslijedio transfer u Čelsi.

Iako je odigrao skoro 100 utakmica za "plavce" sa "Stemford bridža", američki reprezentativac nekako je uvijek bio u drugom planu kod mnogih trenera.

Ipak, ostaje da se pamti da je u finalu Lige šampiona protiv Mančester sitija 2021. odigrao posljednjih tridesetak minuta i postao prvi fudbaler iz SAD koji je nastupio u velikom finalu i "zagrlio" pehar najvećeg evropskog klupskog takmičenja.

Za reprezentaciju SAD odigrao je 60 utakmica.

Bonus video: