Kraj ljubavi Lukakua i Intera: Za sve je kriv omraženi rival

Milanski klub se povukao iz trke za potpis napadača Čelsija

4939 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Romelu Lukaku se prošlog ljeta vratio u Inter na pozajmicu iz Čelsija, tokom sezone je više puta rekao da mu je jedina želja da ostane u klubu koji ga je vratio u fudbalski život, ali od trajnog povratka na "Đuzepe Meacu" nema ništa.

Ljubav je pukla, po drugi put, nakon što je Belgijanac razočarao navijače "crno-plavih" i prije dvije godine zahtjevom da ga klub pusti da se vrati u Čelsi...

Sada je situacija dostigla vrhunac, jer se ispostavilo da je Lukakuov menadžerski tim - tako makar tvrdi dobro obaviješteni novinar Đanluka di Marcio - dok je Inter na sve načine pokušavao da sakupi novac i otkupi ga od Čelsija - pregovarao sa omraženim rivalom Juventusom.

Sve se poremetilo tokom sedmice kada je izgledalo da će Inter ozvaničiti transfer. Milanski klub i "plavci" su konačno postigli dogovor oko prelaska Lukakua (posao vrijedan 40 miliona eura), ali predstavnici dva kluba potom nisu mogli da stupe u kontakt sa igračevim advokatom.

Na telefon se više nije javljao ni Lukaku. A pozadina svega je - ponuda Juvea od 12 miliona eura po sezoni.

Navodno je novi sportski direktor "stare dame" Kristijano Đuntoli samo zamolio Lukakuove agente da sačekaju desetak dana dok se ne realizuje transfer Dušana Vlahovića u Pari Sen Žermen.

Di Marcio javlja da se u petak veče, nakon što su svi italijanski mediji pisali o ovom slučaju, pojavio Lukaku i pozvao sportskog direktora Intera Pjera Auzilija.

Izgleda da je bilo kasno da se stvari vrate u normalu - razgovor je trajao svega tridesetak sekundi.

Navodno je Auzilio poručio napadaču da od njegovog povratka u Inter nema ništa. Već je o tome obaviješten u Čelsi, Inter se povukao iz trrke u kojoj su sada Juventus i timovi iz Saudijske Arabije.

Bonus video: