Ronaldo: Ne vraćam se u Evropu, izgubila je kvalitet, saudijska liga jača od MLS

"Kada sam se pridružio Juventusu, Serija A je bila mrtva, a nakon što sam potpisao… Ponovo je oživjela. Gdje god da dođe Kristijano izaziva veće interesovanje"

13459 pregleda 22 reakcija 21 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters

Kristijano Ronaldo je sa Al Nasrom stigao u svoj Algarve u Portugalu, u prvom test meču Saudijci i on bili su nemoćni protiv Selte (poraz 5:0), a onda je jedan od najboljih fudbalera svih vremena u svom stilu govorio o mnogim temama...

Prije svega još jednom je ponovio da od povratka u evropski fudbal neće biti ništa.

"Ta vrata su potpuno zatvorena. Imam 38 godina, a i evropski fudbal je izgubio na kvalitetu - jedino ga izvlači Premijer liga koja je iznad svih ostalih", poručio je Ronaldo novinarima u Portugalu, a prenosi ESPN.

Portugalac koji je u Evropi postao legenda Mančester junajteda i Real Madrida prva je od velikih zvijezda koja je otišla u Saudijsku Arabiju.

"Moja odluka da se pridružim saudijskim klubovima bila je 100 odsto ključna za dovođenje novih vrhunskih igrača. To je činjenica", nema dilemu Ronaldo.

Slično misli i da je uticao na italijanski fudbal.

"Kada sam se pridružio Juventusu, Serija A je bila mrtva, a nakon što sam potpisao… Ponovo je oživjela. Gdje god da dođe Kristijano izaziva veće interesovanje", poručio je.

Navodi i da su ga mnogi kritikovali kada je otišao u Saudijsku Arabiju, ali da je sada jasno da je on svima otvorio vrata te zemlje.

"Za samo godinu saudijska Pro liga će biti jači od turskog i holandskog šampionata. Uz sve to počeli su da dolaze igrači koji nisu stari - poput Rubena Neveša i Žote".

S druge strane, njegov "vječni" rival Lionel Mesi nije želio da se oproba u Saudijskoj Arabiji već se odlučio za Sjedinjene Amerilke Države i MLS.

"Saudijska Pro liga je jača od MLS-a", tvrdi Portugalac.

Od velikih imena ovog ljeta ligu Saudijske Arabije pojačali su između ostalih Karim Benzema, Marcelo Brozović, Ngolo Kante i Roberto Firmino.

Bonus video: