Ništa od senzacionalnog transfera: Mbape odbio Al-Hilal

Francuski fudbaler karijeru neće nastaviti u Saudijskoj Arabiji

14035 pregleda 9 komentar(a)
Kilijan Mbape, Foto: Reuters
Kilijan Mbape, Foto: Reuters

Od svjetskog rekorda i pomjeranja svih granica nema ništa - Kilijan Mbape je odbio ponudu Al-Hilala, ne želi o njoj da razmišlja i karijeru neće nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Prije nekoliko dana PSŽ je odlučio da proda Mbapea, a u trku se uključio Al-Hilal. Saudijski klub je francuskom šampionu nudio 300 miliona funti, čime bi bio oboren rekord Nejmara iz 2017. godine, koji je za 222 miliona stigao iz Barselone upravo u PSŽ. Čelnici francuskog kluba su ponudu prihvatili, jer nisu htjeli da im Mbape narednog ljeta, kad mu istekne ugovor, ode besplatno.

A astronomskom ponudom je Al-Hilal želio da privoli i mladog fudbalera. Klub je Mbapeu nudio 200 miliona eura fiksno za godinu dana. A u ugovor su bile uključene i sponzorske klauzule, pa bi zarada dostigla nevjerovatnih 700 miliona.

Mbape je tu ponudu odbio. Predstavnici Al-Hilala danas su doputovali u Pariz kako bi, između ostalog, završili transfere Malkolma iz Zenita i Marka Veratija, a zatim krenuli po Mbapea. Ali, Mbape je odličio da ne želi da se preseli u Saudijsku Arabiju.

Mbapeu ugovor sa Pari Sen Žermenom ističe narednog ljeta. Odbio je da ga produži, a u Parizu vjeruju da se dogovorio sa Real Madridom da dođe sljedeće sezone.

Fudbaler nije otputovao sa ekipom na azijsku turneju, a PSŽ je spreman da fudbalera čitavu sezonu preseli na klupu. Ili na tribine.

Bonus video: